Groepsaccommodatie

Manege Snorrewind  is een volwaardig en sfeervol paardensport- en recreatiecentrum.  Zowel de beginnende als de geoefende ruiter kan hier terecht voor passende instructie, sportbegeleiding, ruiterfit, stalling en ontspanning, op uw eigen of één van onze manegepaarden of –pony’s.  Wij geven naast reguliere lessen gespecialiseerde lessen in dressuur, springen en SGW. Ook kunt u bij ons  terecht voor zit- of longeerlessen. Op Manege Snorrewind worden zeer regelmatig diverse wedstrijden, voortgangsproeven en theorieavonden  voor zowel de FNRS als de KNHS ruiters gegeven.

Wij bieden daarnaast voor groepen met of zonder binding met paarden een moderne en functionele accommodatie voor overnachting tot groepen van ca. 30 personen. Onze accommodatie heeft een ruime leefruimte, frisse doucheruimtes een goed geoutilleerde keuken, meerdere slaapzalen met stapelbedden, een eigen terras en sportveld. Manege Snorrewind biedt de mogelijkheid om uw paard  voor één of meerdere dagen te stallen en biedt daarbij de tevens in overleg de mogelijkheid  tot weidegang. Onze medewerkers zorgen voor de stallen en het voeren van uw paard. Wij beschikken over 3 overdekte rijbanen en twee  buitenbanen en ruime parkeergelegenheid. Ook kunt u uw paard afspuiten op de wasplaatsen en onder het solarium zetten. Paard- en pony huur is alleen mogelijk onder begeleiding van één van onze gediplomeerde instructeurs en alleen, wanneer men de rijkunst voldoende beheerst. Een groepsles in de binnenhal is ook mogelijk voor niet rijdende gasten.

Tijdens openingstijden van de manege is onze kantine ook geopend voor koffie, een drankje, snoep, ijs en een eenvoudige tosti.  Op ons complex is het alleen mogelijk om op maat te lunchen of dineren, wanneer dit vooraf is afgesproken.  Wij verzorgen catering op afspraak in de kantine of in onze accommodatie.  Op loopafstand van ons bedrijf ligt recreatiepark en restaurant De Poppe.  Voor groepen die komen overnachten met paard is er de mogelijkheid om op maat gemaakte lessen, clinics of buitenritten te volgen. Ook crossles behoort tot één van de mogelijkheden.


(foto: de Borkeld. fotograaf Gerben Hillebrand)

Manege Snorrewind ligt  op de Borkeld en aansluitend aan de natuurgebieden de Vijf Heuvels, de Holterberg, Klein Zwitserland, de Sallandse Heuvelrug en het Twentse platteland. Deze gebieden liggen aaneengesloten, met diverse mooie ruiterroutes door de prachtige natuur, de bossen en de heide.  Wilt u vanaf Manege Snorrewind een kortere route rijden, dan rijdt u over de Borkeld door het gedeeltelijk voor auto’s afgesloten gebied langs het grootste Jeneverbesstruweel van Nederland, door bos en leemkuilen, open wateren, over de heide  en zelfs door een stukje hoogveen. U rijdt langs prehistorisch grafheuvels, de schaapskooi die nog altijd in gebruik is en via draaihekken door het  gebied, waar Schotse Hooglanders en Hereford runderen vrij grazen. Het gebied is ook prachtig om te voet of per fiets te verkennen. Op steenworp afstand van onze manege biedt de Borkeld een dagcamping. Houd u wel aan de regels van de natuur. Houd honden aan de lijn, neem uw afval mee naar huis en stoor de dieren niet.