Crosstraining (SGW)

IMG_2846

Meerdere keren per jaar geeft Manege Snorrewind onder leiding van Erna Bronsvoort en haar team crosstrainingen. Vroeg in het jaar worden in een serie van 4 crosstrainingen gegeven voor ruiters met een eigen paard/pony. Ook niet-Snorrewind ruiters zijn welkom. Deze trainingsserie is ook geschikt voor de beginnende SGW combinaties, mits met voldoende springervaring. In de eerste trainingsavond wordt besproken wat de knelpunten van de ruiter, het paard en de combinatie zijn, zodat er persoonlijk aan verbetering gewerkt kan worden. Deze trainingen worden indoor en outdoor gegeven. Bij de indoor trainingen worden een aantal crosshindernissen in de rijhallen opgesteld. De outdoor lessen worden gegeven op ons eigen crossterrein, crossweide en op crossterreinen buiten onze accommodatie. Ook plannen we meerdere SGW wedstrijden in om praktijkervaring op te doen en het geleerde toe te passen. Naast het specifieke crossen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de conditie en balans van de ruiter dmv training in onze Ruiterfitzaal en wordt er te paard hartslagtraining gegeven. Kijk in de agenda wanneer deze trainingsserie wordt gegeven.

Ook worden er losse oefencrossen/lessen georganiseerd. Houd hiervoor onze site en Facebookpagina in de gaten. Op aanvraag verzorgen wij ook privé crosstrainingen voor zowel Snorrewind- als niet-Snorrewind ruiters.

In maart organiseert Manege Snorrewind de jaarlijkse indoor cross.
De manege is dan decor voor een landelijke Impuls Indoor Eventing Wedstrijd. Bij deze spring- en crosswedstrijd staan in twee hallen zowel springhindernissen als hindernissen uit natuurlijke materialen opgesteld. Er wordt gesprongen over materialen uit bos en wei zoals bankjes, hekken, bomen, bielzen en tal van andere cross country obstakels. Deze wedstrijd wordt extra spectaculair omdat de combinaties dit traject door twee hallen zullen rijden, waarbij in de doorgang tussen de hallen een tijdelijk indoor bospad gecreëerd is, waar de ruiters door zullen galopperen. De hele dag zullen zowel pony- als paardencombinaties aan start komen, waarbij gesprongen wordt over hindernissen tussen de 60 en 90 cm en de indoor terreinproef zo’n twintig hindernissen zal beslaan. De wedstrijd is in beide hallen goed te volgen. Om tijdens het opwarmen niets van dit evenement te missen, is er vanaf de kantine direct zicht op hal één, maar kan er via een groot scherm ook live meegekeken worden in hal twee. De toegang is gratis. Kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende indoor cross gehouden wordt.

Voorafgaand aan deze cross worden driecrosslessen georganiseerd.

Middenin het jaar (mei) organiseert Manege Snorrewind de KNHS SGW. Kijk in de agenda wanneer deze wedstrijd wordt georganiseerd.

In het najaar (oktober) organiseert Manege Snorrewind voor zijn ruiters (zowel manegeklanten als Snorrewind ruiters met een eigen paard/pony) een serie van vier crosstrainingen, voorafgaand aan de SGW Snorrewind. Deze SGW wordt over 2 dagen verreden, waarbij op de eerste dag de dressuur en springen worden gehouden en op dag 2 de cross centraal staat.

===================

Crosslessen volgen, dat kan bij Manege Snorrewind! Onze SGW-gediplomeerde instructeurs geven indoor en op ons eigen crossterrein (en enkele keren op het crossterrein van de Snorrewind KNHS SGW) Leren crossen? Een nieuw paard? Verbeteren? Meedoen op onze impuls indoor eventing in maart? Of outdoor in mei? Ervaring opdoen, kilometers maken? Volg dan één of meerdere crosslessen op impuls en B/L niveau, voor pony’s en paarden. Lessen worden ingedeeld naar niveau en ervaring.
Ook voor beginnende SGW-ruiters met springervaring en ook voor de springlesruiters van Snorrewind.