Stalling

DSC09186

De paarden van Manege Snorrewind staan in ruime boxen, op verschillende plaatsen op onze accommodatie. De pony’s staan in een zeer gezellige ponystal in ponyboxen. De paarden en pony’s van Manege Snorrewind worden groepsgewijs in de weiden gezet. Manege- en pensionpaarden staan gezamenlijk en door elkaar in de stallen.  Nieuwe en kortverblijvende paardengasten worden (tijdelijk) apart gestald in onze concoursboxen, apart van de reguliere stallen.  Pensionpaarden en – ponies worden op reguliere doordeweekse dagen door ons in de weide gezet.

Heb je een eigen paard/pony of ben je dat van plan, dan heb je natuurlijk wel goede huisvesting nodig. Manege Snorrewind biedt hier een zeer goede mogelijkheid voor, namelijk onze Vol-Pensionstalling. Onze pensionstal is bedoeld voor iedereen. Van serieuze paardensporters die op hoog niveau bezig zijn, tot recreanten die niets liever doen dan gezellig gezamenlijk bosritten maken.

De pensionstalling bij manege Snorrewind is zeer compleet, met ruime boxen. De paarden worden twee maal daags met biks en hooi gevoerd. De stallen worden dagelijks opgestrooid met stro en één keer per week volledig schoongemaakt. Met speciale wensen en eisen aan het voer voor jou paard of pony kan in overleg rekening worden gehouden. Er zijn diverse weilanden en paddocks beschikbaar om je paard buiten te zetten.  Ook is er een stapmolen waar tegen betaling gebruik van gemaakt kan worden. 

Manege Snorrewind denkt niet alleen aan je paard/pony, maar ook aan jou. In onze gezellige kantine is het goed vertoeven. De mogelijkheden die Manege Snorrewind biedt voor haar pensiongasten zijn divers. Voor onze pensionklanten bestaat de mogelijkheid om aan tal van activiteiten deel te nemen, zoals onderlinge dressuur- en springwedstrijden, puzzelrit, themaritten, cross, theorie avonden, gespecialiseerde en privé lessen enz. Bovendien mag de pensiongast gratis twee maal per week  deelnemen aan een reguliere groepsles.

Kortom, voor alle klanten wat wils. Manege Snorrewind biedt onder andere enkele wasplaatsen, een solarium, stapmolen (onder abonnement) drie ruime binnenhallen en meerdere grote  buitenrijbanen waar gratis gelegenheid is om veelvuldig te kunnen rijden. Manege Snorrewind ligt in het prachtige natuurreservaat De Borkeld waar prachtige ritten door bos, zandverstuivingen en heide gemaakt kunnen worden. Aansluitend aan de Borkeld liggen meerdere uitrijgebieden zoals o.a. de Vijf Heuvels, de Holterberg, Klein Zwitserland en het Twentse platteland.

In een stallingsovereenkomst, die met alle nieuwe pensionklanten wordt ingevuld, staan alle afspraken met en bepalingen van Manege Snorrewind, waaronder persoonsgegevens, gewenste veearts, betalingsafspraken, aansprakelijkheid e.d. In overleg kunt u uw trailer ook stallen op ons terrein.

Tevens is er de mogelijkheid om uw paard/pony tijdelijk (van één nacht tot een langere periode) bij Manege Snorrewind te stallen. In overleg kunnen wij uw paard/pony tegen meerprijs bij uw afwezigheid/vakantie verzorgen en trainen. 

STAPMOLEN

Manege Snorrewind beschikt over een ruime stapmolen, geschikt voor 6 paarden.

De stapmolen zetten we ook in als onderdeel van onze buitenzetservice. Afhankelijk van o.a. weersomstandigheden zullen we kiezen voor paddocks of stapmolen. Daarbij  streven wij er wel naar om ieder paard minimaal 1 keer per week in de stapmolen te zetten, zodat ze daarmee vertrouwd blijven.Door de mogelijkheden van de paddocks en stapmolen blijven alle paarden ook in de winter in goede conditie, komen ze lekker in de buitenlucht en kunnen ze genieten van voldoende “interpaardelijk” contact.

Stapmolen abonnement:

De stapmolen kan een mooie aanvulling zijn op het rijden en trainen van je paard, maar het is niet bedoeld om het rijden te vervangen. Daarvoor is stappen te eenzijdig en bouwt een paard te weinig bespiering en uithoudingsvermogen op. Wat zijn wel mooie gelegenheden voor gebruik? Na een intensieve training is 15 minuten uitstappen in de molen bijvoorbeeld een mooie mogelijkheid. Of als een extra bewegingsmoment op de dag, naast het rijden op een ander dagdeel. Ook tijdens revalidatie van je paard kan de stapmolen een waardevolle bijdrage leveren. Wil je ook naast de buitenzetservice je paard in de stapmolen kunnen zetten, dan kun je je aanmelden voor een “stapmolen abonnement”, de kosten bedragen € 20,00 per maand. Dan ontvang je van ons een instructie over het gebruik. Dit abonnement is een kalendermaand geldig en kan voor aanvang van de maand worden aangemeld en afgemeld. Zonder tijdige afmelding wordt het abonnement stilzwijgend steeds met een maand verlengd. Opgave voor dit abonnement kan in overleg.