Springcompetitie

2022: We gaan weer van start met de Snorrewind Springcompetitie!

De opzet wordt wel iets anders dan andere jaren:

De Snorrewind Springcompetitie bestaat dit jaar uit 3 wedstrijden verdeeld over het jaar, waarvoor je in één keer inschrijft vóór  aanvang van de competitie.

Op de competitiewedstrijden worden door de deelnemers 2 parcoursen gereden, vanaf een hoogte van 50 cm.

De eerste is een klassiek parcours, dat meestal uit 10 hindernissen en 11 sprongen bestaat. De officiële springjury beoordeelt de ruiters op stijlonderdelen (algemene presentatie, gereden van het parcours en houding/zit) en de gemaakte springfouten gaan van de stijlscore af (reglement KNHS springen). Het tweede parcours is een verkort parcours, direct op tijd. In dit “jachtparcours” worden de gemaakte fouten gestraft in de eindtijd van de combinaties.
Van ieder van de twee parcours worden plaatsingspunten van de ruiter uitgerekend, die opgeteld het dagklassement bepalen én de competitiepunten zijn voor de tussenstand van de competitie.  

Ieder van de 3 wedstrijden maken we een dagklassement op voor 2 rubrieken: FNRS Brons-klassement en KNHS startpas-klassement. Iedere wedstrijd zijn er voor de FNRS ruiters die hun (brons)paspoort inleveren promotiepunten te verdienen. Voor de KNHS ruiters gelden deze wedstrijden niet voor winstpunten. Alle combinaties die alle 3 wedstrijden rijden komen in aanmerking voor de finaleprijzen, die na de 3e wedstrijd uitgereikt worden aan de top 3 van iedere rubriek.

Deelname aan de springcompetitie is alleen voor ruiters van Snorrewind en kan voor springlesruiters vanaf F4 of na overleg met je instructeur. Er kan geen voorkeur voor een paard of pony opgegeven worden, maar de instructeurs zullen je indelen op een voor jou geschikt paard. Zit je niet in de springlesgroepen, maar wil je toch graag meedoen? Dat kan ook! Volg dan telkens voorafgaand aan een competitiewedstrijd één (of twee) speciale competitiespringles(-sen), in totaal staan daarvoor vijf lessen gepland. Wanneer er plek is in de competitiespringles, kunnen springlesruiters naast de 3 verplichte springlessen dus ook een extra les meerijden.

Kijk voor meer informatie en opgave op opgave activiteiten op de site