Team

Rikus Bronsvoort (1964) is geboren en getogen op Manege Snorrewind, als oudste van het gezin. Als kind reed Rikus op manegepony’s en later op wedstrijdpony’s. Bij de paarden heeft hij op ZZ niveau gesprongen, maar zijn grootste interesse gaat naar het zadelmak maken en opleiden van jonge paarden. Na zijn opleiding aan de middelbare landbouwschool ging hij werken bij zijn ouders in het manegebedrijf. Inmiddels heeft hij samen met zijn vrouw het bedrijf overgenomen. Rikus is getrouwd met Erna Bronsvoort-Willemink en samen hebben ze 3 kinderen: Bas, Joep en Loes. Rikus heeft de allround instructeur Orun opleiding gedaan en heeft ook de papieren voor  instructeur paardrijden gehandicapten via de FPG gehaald. In 2017 is hij wederom aan de studie gegaan om succesvol de opleiding voor parcoursbouwer te volgen.

Erna Bronsvoort-Willemink (1966) is samen met Rikus Bronsvoort eigenaar van Manege Snorrewind. Samen hebben ze 3 kinderen, Bas, Joep en Loes. Ze heeft de opleiding Internationale Agrarische Handel aan de Agrarische Hogeschool Larenstein afgerond en is daarna werkzaam geweest bij Cebeco als Logistiek Manager en bij de ECB Groep als Marketing Manager. Daarnaast heeft Erna de opleiding Orun instructeur allround gedaan. In haar jeugd heeft Erna altijd op pony’s en paarden van anderen gereden. Daarmee startte ze in de dressuur, spingen en eventing. Later heeft ze eigen paarden uitgebracht tot in de ZZ Licht dressuur en Z springen. In de Eventing is Erna uiteindelijk zelfs internationaal gestart op 2** niveau en in het landenteam voor Nederland op het EK!. Haar grootste hobby is op dit moment het africhten op opleiden van jonge paarden uit eigen opfok. Op dit moment traint ze met Easy, Eagle en Flash. Naast het eigen bedrijf is ze bestuurslid van het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS), met de portefeuilles wedstrijdsport, recreatiesport, opleidingen en accomodatie.

Annemiek Scheperman (1980) is moeder van Daan, Jop en Cato en partner van Jan Willem. Samen hebben ze ook hond Guus, poes Lilly, 2 konijnen en veel vogels in de volière. Daan, Jop en Jan Willem zul je vast tegenkomen op Snorrewind als vrijwilliger. Annemiek is een grote fan van Jan Smit en zingt geweldig (vals) karaoke. Na de opleiding SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) ging Annemiek op kantoor werken, maar haar hart lag toch meer bij de paarden. Toen ze de mogelijkheid kreeg om de ORUN opleiding voor instructrice te volgen en een baan bij Manege Snorrewind te krijgen, was de keuze snel gemaakt. Later heeft ze nog de papieren gehaald voor carrouselcommandant (waarmee ze zelfs meerdere malen als commandant op het Nederlands Kampioenschap heeft gestaan!). Ook heeft ze een cursus Voltige instructrice gevolgd. Annemiek rijdt op Vino,waarmee ze nog niet is gestart maar is zelf M2 dressuur. Haar voorkeur ligt dan ook bij de dressuur, hoewel Annemiek een sprongetje zeker ook niet uit de weg gaat. In haar ponycarriere was ze L springen. Naast het lesgeven is ze verantwoordelijk voor de lesindelingen en administratie. Ook is ze penningmeester van de PSV Snorrewind.

Dienke Bakhuis is instructrice en verzorgt bij Manege Snorrewind de lessen en is allround medewerker op het bedrijf. Dienke is zelf Z2 dressuur, M Springen en M SGW paarden (Z SGW pony’s) geweest. Op dit moment rijdt ze 2 jonge paarden, waarmee ze ook op wedstrijd gaat. Ze heeft de ORUN opleiding gedaan en heeft de papieren voor stijljury SGW en Eventing instructrice. Dienke is naast het lesgeven en kantoor werkzaamheden verantwoordelijk voor het harnachement van de hele kudde. Ze woont samen met Jeroen en met haar ouders heeft Dienke bij hen thuis ook nog een paardenopfokbedrijf.

Bianca Nijhof (1991) is per januari 2018 als instructeur ons nieuwe teamlid geworden. Bianca heeft de opleiding paardenhouderij gevolgd, waarbij de instructeursopleiding MMI en aansluitend de opleiding Instructeur Basissport Manege. Ze is een echte allround ruiter, die alle disciplines van de sport graag uitvoert met haar paard Cruise Control, waar ook haar moeder op rijdt.  Bianca is L eventing, M springen en Z dressuur. Ze is naast het lesgeven en de allround werkzaamheden op het bedrijf verantwoordelijk voor het toiletteren en scheren van de paarden en pony’s.

Bas Bronsvoort (1997) is de oudste van de familie Bronsvoort. Na het VWO is Bas in Groningen aan de Universiteit gaan studeren. Elk weekend is hij in Markelo, om te werken op Snorrewind.. Naast de paardensport is zijn grote hobby voetbal. Hij speelt bij VV Holten. Bij de pony’s is hij met Macho, een door hemzelf afgerichte pony, in de klasse L springen Nederlands Kampioen geworden in 2012. Naast springen doet hij ook graag aan eventing. Momenteel rijdt hij op Duco, een eigen fokprodukt, in de klasse L springen, L1 dressuur en L eventing. Met de jonge merrie Easy start hij in het springen in klasse B, hoewel intensief paardrijden er door zijn studie even niet inzit. Op zaterdag en zondag is Bas allround hulp op de manege.

Joep Bronsvoort (2002) de middelste van de kinderen van Bronsvoort. Hij draagt inmiddels in de weekenden ook zijn steentje bij op Snorrewind. Joep zit in de derde klas van het VWO in Holten. Het indoorseizoen 2016 werd Joep met zijn pony Macho Nederlands Kampioen springen klasse Z categorie C.  Inmiddels start hij met meerdere paarden op diverse concoursen.

Thomas Bakker (2000) rijdt al jaren bij Manege Snorrewind en heeft samen met zijn zusje een pony op Snorrewind gehad: Saranga. Nu heeft hij samen met zijn zusje en moeder een mooi wit paard genaamd Chico. Hij werkt op zaterdag als allround stalhulp en zorgt samen met het team dat het rondom de stallen en het complex netjes blijft, hij voert en helpt bij het zadelen.

Mariska is sinds najaar 2017 werkzaam in het team als stalhulp. Meer informatie over Mariska volgt. Mariska heeft de verantwoordelijkheid over de verzorging van de kudde.

Martijn Nijland rijdt al jaren op vrijdagavond op Snorrewind en is medeverantwoordelijk voor het terreinonderhoud. Naast paardrijden heeft Martijn het fokken van vogels als hobby. Hij heeft de opleiding voor melkveehouderij gedaan.

Jeannette Hargeerds (1970) is getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze werkt bij Manege Snorrewind in de huishoudelijke dienst. Ze zorgt ervoor, dat de kantine en toiletgroepen netjes en schoon blijven maar zorgt ook voor de aankleding van de kantine. Met de feestdagen en wedstrijden wordt de kantine door haar erg gezellig gemaakt!

Dianne Bakker rijdt samen met haar kinderen Thomas en Kirsten hun familipaard Chico. Ze rijdt op Snorrewind in een gezellige lesgroep en doet af en toe met een wedstrijd mee. Verder is ze allround sportief en wielrent regelmatig met haar man. Ook loopt ze graag hard. Dianne ondersteunt kantoorwerkzaamheden op Snorrewind.

Jeanine Morsink (1966) heeft thuis drie bejaarde paarden, Kalvin, Ollie en Makiki. Ze rijdt zelf recreatief op haar paard Potter, die op Snorrewind staat. Daar staat ook Carlo, het paard van haar dochter.  Haar drie kinderen hebben allemaal bij Manege Snorrewind gereden, maar zijn inmiddels over het land verspreid aan het werk. Ze doet actief aan eGym. Thuis heeft ze ook nog vier honden, vier katten en kippen. Jeanine helpt op kantoor en beheert de diverse media, zoals Facebook en de websites en doet de de PR en reclame.

In 1968 begon ruiter en instructeur Johan Bronsvoort op zijn gemengd boerenbedrijf met het geven van paardrijlessen en aanbieden van pensionstalling op kleine schaal. In 1975 werd de bouw van de eerste rijhal een feit, een van de eerste in de streek. Daarna is het agrarische deel van erve Snorrewind steeds meer naar de achtergrond verdwenen en neemt het hippische deel het gehele bedrijf nu in beslag. Sinds 1996 hebben Rikus en Erna Bronsvoort het bedrijf overgenomen. Maar Johan en Willy helpen nog altijd actief mee. De paardenkennis van Johan en de helpende hand van Willy kunnen nog lang niet gemist worden!