Team

Rikus Bronsvoort is geboren en getogen op Manege Snorrewind, als oudste van het gezin. Als kind reed Rikus op manegepony’s en later op wedstrijdpony’s. Bij de paarden heeft hij op ZZ niveau gesprongen, maar zijn grootste interesse gaat naar het zadelmak maken en opleiden van jonge paarden. Na zijn opleiding aan de middelbare landbouwschool ging hij werken bij zijn ouders in het manegebedrijf. Inmiddels heeft hij samen met zijn vrouw het bedrijf overgenomen. Rikus is getrouwd met Erna Bronsvoort-Willemink en samen hebben ze 3 kinderen: Bas, Joep en Loes. Rikus heeft de allround instructeur Orun opleiding gedaan en heeft ook de papieren voor  instructeur paardrijden gehandicapten via de FPG gehaald. In 2017 is hij wederom aan de studie gegaan om succesvol de opleiding voor parcoursbouwer te volgen.

Erna Bronsvoort-Willemink is samen met Rikus Bronsvoort eigenaar van Manege Snorrewind. Samen hebben ze 3 kinderen, Bas, Joep en Loes. Ze heeft de opleiding Internationale Agrarische Handel aan de Agrarische Hogeschool Larenstein afgerond en is daarna werkzaam geweest bij Cebeco als Logistiek Manager en bij de ECB Groep als Marketing Manager. Daarnaast heeft Erna de opleiding Orun instructeur allround gedaan. In haar jeugd heeft Erna altijd op pony’s en paarden van anderen gereden. Daarmee startte ze in de dressuur, spingen en eventing. Later heeft ze eigen paarden uitgebracht tot in de ZZ Licht dressuur en Z springen. In de Eventing is Erna uiteindelijk zelfs internationaal gestart op 2** niveau en in het landenteam voor Nederland op het EK!. Haar grootste hobby is op dit moment het africhten op opleiden van jonge paarden uit eigen opfok. Op dit moment traint ze met Easy, Eagle en Flash. Naast het eigen bedrijf is ze bestuurslid van het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS), met de portefeuilles wedstrijdsport, recreatiesport, opleidingen en accomodatie.

Annemiek Scheperman is moeder van Daan, Jop en Cato en partner van Jan Willem. Samen hebben ze ook hond Guus, poes Lilly, 2 konijnen en veel vogels in de volière. Daan, Jop en Jan Willem zul je vast tegenkomen op Snorrewind als vrijwilliger. Annemiek is een grote fan van Jan Smit en zingt geweldig (vals) karaoke. Na de opleiding SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) ging Annemiek op kantoor werken, maar haar hart lag toch meer bij de paarden. Toen ze de mogelijkheid kreeg om de ORUN opleiding voor instructrice te volgen en een baan bij Manege Snorrewind te krijgen, was de keuze snel gemaakt. Later heeft ze nog de papieren gehaald voor carrouselcommandant (waarmee ze zelfs meerdere malen als commandant op het Nederlands Kampioenschap heeft gestaan!). Ook heeft ze een cursus Voltige instructrice gevolgd. Annemiek rijdt op Vino,waarmee ze nog niet is gestart maar is zelf M2 dressuur. Haar voorkeur ligt dan ook bij de dressuur, hoewel Annemiek een sprongetje zeker ook niet uit de weg gaat. In haar ponycarriere was ze L springen. Naast het lesgeven is ze verantwoordelijk voor de lesindelingen en administratie. Ook is ze penningmeester van de PSV Snorrewind.

Dienke Bakhuis is instructrice en verzorgt bij Manege Snorrewind de lessen en is allround medewerker op het bedrijf. Dienke is zelf Z2 dressuur, M Springen en M SGW paarden (Z SGW pony’s) geweest. Op dit moment rijdt ze 2 jonge paarden, waarmee ze ook op wedstrijd gaat. Ze heeft de ORUN opleiding gedaan en heeft de papieren voor stijljury SGW en Eventing instructrice. Dienke is naast het lesgeven en kantoor werkzaamheden verantwoordelijk voor het harnachement van de hele kudde. Ze woont samen met Jeroen en met haar ouders heeft Dienke bij hen thuis ook nog een paardenopfokbedrijf.

Bianca Nijhof heeft de opleiding paardenhouderij gevolgd, waarbij de instructeursopleiding MMI en aansluitend de opleiding Instructeur Basissport Manege. Ze is een echte allround ruiter, die alle disciplines van de sport graag uitvoert met haar paard Cruise Control, waar ook haar moeder op rijdt.  Bianca is L eventing, M springen en Z dressuur. Ze is naast het lesgeven en de allround werkzaamheden op het bedrijf verantwoordelijk voor het toiletteren en scheren van de paarden en pony’s.

Joep Bronsvoort is de middelste van de kinderen van Bronsvoort. Hij draagt inmiddels zijn steentje bij op Snorrewind. Na de ORUN KNHS opleiding Aspirant Basisinstructeur volgt Joep nu de vervolgopleiding Basisinstructeur. Overdag studeert Joep ook nog HBO Ondernemerschap en retailmanagement. Het indoorseizoen 2016 werd Joep met zijn pony Macho Nederlands Kampioen springen klasse Z categorie C.  Inmiddels start hij met meerdere paarden op diverse concoursen en leidt hij jonge paarden op.

Mariska Vorkink is werkzaam in het team als stalhulp en instructeur. Mariska stuurt de kudde, weidegang en de klussenlijsten aan voor het Team. Ze heeft de opleiding Dierverzorging Landstede gedaan en daarna nog de KNHS Orun aspirant Manegeinstructeur. Mariska woont samen met haar vriend Mike op het erf bij haar ouders, waar ze veel dieren hebben. Met haar vader heeft ze 4 paardjes, waaronder een Fries, een Tinker en een Shetlander. Beleren doen ze zelf. Mona, Harvey, Nicky, Madelief en Bontje hebben het reuze naar de zin bij Mariska! Maar ook de Hangbuikzwijnen Turbo en Diesel en honden Rambo en Sam vermaken zich er wel! En tot slot lopen er nog kippen en het konijn Bertus op het erf rond. Een vrolijke beestenboel dus!

Martijn Nijland rijdt al jaren op vrijdagavond op Snorrewind en is medeverantwoordelijk voor het terreinonderhoud. Naast paardrijden heeft Martijn het fokken van vogels als hobby. Hij heeft de opleiding voor melkveehouderij gedaan.

Myrthe Huiskes heeft de opleiding paardensport en houderij gevolgd op het Zone.college in Almelo. Ook heeft ze via school haar diploma gehaald voor het lesgeven. In het tweede jaar van haar opleiding (in 2018) is Myrthe stage gaan lopen bij manege Snorrewind. Haast haar stage is ze eerst begonnen met werken op de zaterdag. Al snel kwamen daar ook de maandag en de vrijdagavond bij. Nadat ze haar diploma gehaald heeft is ze er elke dag te vinden als instructeur. Daarnaast hoort natuurlijk het stalwerk ook bij haar taken. Als Myrthe niet aan het werk is kun je haar toch ook treffen op de manege, want haar eigen paard Zuriël staat hier in pension. Ze rijdt met haar B dressuur en B springen en is kortgeleden ook een crosscarrière gestart. Samen met haar vriend Thomas (invalinstructeur) crossen ze ook veel door de bossen rondom Snorrewind.

Loes Bronsvoort werkt als stal hulp en instructrice bij manege Snorrewind. Ze zit nog op school en doet het VWO op de Waerdenborch in Holten. Naast school volgt Loes nog een instructeurscursus van de KNHS. Ze rijdt zelf ook paard bij manege Snorrewind op haar eigen paardjes Easy, Levi en nu ook de jonge Malala. Met deze paarden is ze ook erg fanatiek in de wedstrijdsport.Zo rijdt ze met Easy L2 dressuur, L springen en L eventing. Vroeger heeft Loes ook veel pony’s gehad die jullie misschien wel herkennen; Mickey, Macho en Prince hebben ook haar het rijden geleerd en Loes is dan ook ben heel trots om te zien dat deze pony’s nu ook andere kindere het rijden mogen leren! Met deze pony’s begon haar carrière in de wedstrijdsport al, met Mickey reed ze L2 dressuur en met Macho in het M springen, met beide pony’s heeft ze zelfs de titel Overijsselskampioen mogen binnenslepen en met Macho werd ze ook nog eens 2e op het NK! Jullie zullen Loes vast vaak tegenkomen op de manege aangezien zij het geluk heeft dat zij de manege haar thuis mag noemen. Hopelijk kan manege Snorrewind ook voor jullie voelen als een thuis!

Zoë Pegge volgt de opleiding Bedrijfsleider Paardensport en -houderij, en is werkzaam bij Manege Snorrewind als stalmedewerker en instructeur. In april 2021 heeft Zoë haar KNHS Aspirant instructeur diploma behaald en in 2022 hoopt ze haar Basissport instructeur diploma te halen. Op dit moment rijdt Zoë pensionpaard Sjazam. Met Sjazam start ze momenteel in de B dressuur, en pakt ze met hem het springen en crossen weer op. Zoë rijdt sinds 2016 bij Manege Snorrewind, komt uit Almelo en woont hier samen met haar ouders en haar hond Jimi. Verder heeft ze ook nog een leuke Shetlander genaamd Lotje die momenteel beleerd wordt voor de kar. Zoë is vaak te vinden bij Snorrewind als ruiter, vrijwilliger en in het weekend geeft ze les.

Lise Zwiers werkt als weekendhulp bij de manege. Je kunt haar voornamelijk vinden in de stallen en kantine. Lise staat altijd klaar om te helpen. Ze zit nog op het VWO in Holten en is daarnaast druk met vriendinnen en sport en met name paardrijden. Missschien heb je Liese wel eens een keer gezien met haar lieve pony Lady, die ook op Snorrewind gestald staat. Ze zijn al jarenlang dikke vrienden en Lise en Lady rijden samen L1 in de dressuur. Daarnaast rijdt ze ook nog een ander erg leuk jong pensionpaard, genaamd Imanyo. waarmee ze nog niet zo lang geleden dressuur, springen en cross heeft opgepakt.

Jeannette Hargeerds is getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze werkt bij Manege Snorrewind in de huishoudelijke dienst. Ze zorgt ervoor, dat de kantine en toiletgroepen netjes en schoon blijven maar zorgt ook voor de aankleding van de kantine. Met de feestdagen en wedstrijden wordt de kantine door haar erg gezellig gemaakt!

Dianne Bakker rijdt samen met haar kinderen Thomas en Kirsten hun familipaard Chico. Ze rijdt op Snorrewind in een gezellige lesgroep en doet af en toe met een wedstrijd mee. Verder is ze allround sportief en wielrent regelmatig met haar man. Ook loopt ze graag hard. Dianne ondersteunt kantoorwerkzaamheden op Snorrewind.

Jeanine Morsink heeft thuis drie bejaarde paarden, Potter, Ollie en Makiki. Ze rijdt zelf na pensionering van Potter ook niet meer. nHaar drie kinderen hebben allemaal bij Manege Snorrewind gereden, maar zijn inmiddels over het land verspreid aan het werk. Ze doet actief aan eGym. Thuis heeft ze ook nog twee honden, vier katten en kippen. Jeanine helpt op kantoor en beheert de diverse Socials, zoals Facebook, Instagram en de websites.

In 1968 begon ruiter en instructeur Johan Bronsvoort met zijn Willy op zijn gemengd boerenbedrijf met het geven van paardrijlessen en aanbieden van pensionstalling op kleine schaal. In 1975 werd de bouw van de eerste rijhal een feit, een van de eerste in de streek. Daarna is het agrarische deel van erve Snorrewind steeds meer naar de achtergrond verdwenen en neemt het hippische deel het gehele bedrijf nu in beslag. Sinds 1996 hebben Rikus en Erna Bronsvoort het bedrijf overgenomen. Maar Johan en Willy helpen nog altijd actief mee. De paardenkennis van Johan en de helpende hand van Willy kunnen nog lang niet gemist worden!