Carrousellessen

afbeelding1.1

Carrouselrijden is een onderdeel van de paardensport, die door een team van ruiters en amazones (meestal zestien, soms twaalf) tegelijk bedreven wordt. De ruiters rijden op zelf gekozen muziek twee aan twee in colonne aan, en maken diverse figuren en formaties, waarbij een goede dressuur en samenwerking uiterst belangrijk zijn. De figuren hebben specifieke namen zoals klaverblad, tourniquette, visgraat of zandloper. Het showelement speelt hierbij een grote rol. Dat alle ruiters en amazones exact hetzelfde gekleed moeten zijn en de paarden tot in de puntjes verzorgd, spreekt voor zich.

Op maandagavonden om 20.00 uur geeft commandant Annemiek Scheperman carrouselles aan een enthousiaste groep ruiters op eigen of manegepaard. Zowel de paarden- als de ponycarrouselgroepen hebben al eens meegedaan op het Nederlands Kampioenschap. De paardengroep haalde daarmee onder leiding van commandant Annemiek zelfs een derde plaats! Ook heeft Manege Snorrewind in eigen huis een NK pony’s georganiseerd. Interesse? Kom eens langs kijken of informeer ernaar bij Annemiek!

Op dit moment rijdt er geen ponycarrouselles. Bij interesse graag doorgeven aan Annemiek, zodat zij kan overwegen om bij voldoende animo weer een ponygroep te starten.

NK Pony’s 2013 (6e plaats)

NK Paarden 2012 (3e plaats)