Reguliere groepslessen

Afhankelijk van het rij technisch niveau streven wij naar een “all-round” opleiding van onze ruiters, d.w.z. hoofdzakelijk balans- en dressuuroefeningen, afgewisseld met een sprongetje. Voor deze lessen hebben wij altijd de beschikking over onze binnen- en buitenaccommodatie. Op verzoek van de deelnemers en wanneer het weer het toelaat gaan deze groepen ook met regelmaat het bos in, altijd onder begeleiding van onze instructeurs. Wij streven naar een gemiddelde groepsgrootte van 8 ruiters.

Manege Snorrewind werkt in de lessen met een wekelijks lesthema , die aan het begin van de week bekend worden gemaakt via de site, Facebook en in de kantine. Door te werken met lesthema’s komen alle onderdelen van de paardensport ruimschoots en gericht onder de aandacht en kunnen de ruiters zich vooraf voorbereiden om in de les samen met de instructie aan verbetering te werken en gerichte vragen te stellen. De lesthema’s worden op het niveau van de lesgroepen afgestemd. De thema’s worden onder andere gebaseerd op de te komen activiteiten, zodat er ruimschoots geoefend kan worden. Thema’s kunnen per instructeur en les verschillend ingevuld worden, maar hebben altijd tot doel, om de balans, houding en zit, het rijden in het algemeen en de ontwikkeling in de diverse disciplines te bevorderen. Door te werken met lesthema’s, kan elke ruiter zich verbeteren in meerdere takken van de paardensport. Te denken valt aan lesthema’s als: balans, spel, buiten rijden, houding en zit, vaardigheid, spel, keuze van de groep, keuze van de instructeur, theorie in de praktijk, carroussel, springen, etc.

Nieuwe beginnende ruiters:
Voor beginnende ruiters hebben wij een starterspakket ontwikkeld, bestaande uit 3 privélessen van een half uur. In die lessen leren wij die nieuwe ruiter kennen en leert de ruiter de eerste beginselen van het paardrijden, de omgang en de verzorging van het paard in een eigen tempo en relaxte sfeer. Na deze lessen zoeken wij voor de ruiters een passende groepsles.

Nieuwe ervaren ruiters:
Voor ervaren ruiters zoeken we naar passende mogelijkheden om in onze reguliere lessen in te stromen, afhandeklijk van leeftijd, rijniveau en ambities. Door onze uiteenlopende samenstelling van onze manegekudde is er voor elk niveau een passende pony of paard beschikbaar.