Snorrewind

voorstellen

Harmonie tussen mens en dier in het sfeervolle Twente. Manege Snorrewind is een volwaardig en sfeervol paardensport- en recreatiecentrum. Zowel de beginnende als de geoefende ruiter kan hier terecht voor passende instructie, sportbegeleiding, Ruiterfit, pensionstalling en ontspanning, op uw eigen of één van onze manegepaarden of -pony’s. Wij geven naast reguliere lessen gespecialiseerde lessen in dressuur, carrousel, springen en SGW (cross), voor zowel Snorrewind ruiters als niet-Snorrewind ruiters. Ook kunt u bij ons terecht voor zit- of longeerlessen. Op Manege Snorrewind worden zeer regelmatig diverse wedstrijden, voortgangsproeven en theorieavonden voor zowel de FNRS als de KNHS ruiters gegeven. Het gehele jaar door organiseert Manege Snorrewind tal van wedstrijden, activiteiten en buitenritten (kijk op de site onder activiteiten of in de agenda), voor zowel Snorrewind ruiters als niet-Snorrewind ruiters, die mee kunnen doen op eigen of een gehuurd paard van onze manege. Voorwaarde is wel, dat men de rijkunst voldoende beheerst. Informeer naar de mogelijkheden! Manege Snorrewind biedt tevens plaats voor pensionstalling van uw paard/pony. Kijk voor de mogelijkheden op de site onder Stal. Manege Snorrewind beschikt over 3 binnenrijhallen, 2 buitenrijbanen, wasplaatsen en een solarium. Een vast paard meerdere keren per week trainen behoort ook tot onze mogelijkheden

Manege Snorrewind ligt op de Borkeld en aansluitend aan de natuurgebieden de Vijf Heuvels, de Holterberg, Klein Zwitserland, de Sallandse Heuvelrug en het Twentse platteland. Deze gebieden liggen aaneengesloten, met diverse mooie ruiterroutes door de prachtige natuur, de bossen en de heide. Wilt u vanaf Manege Snorrewind een kortere route rijden, dan rijdt u over de Borkeld door het gedeeltelijk voor auto’s afgesloten gebied langs het grootste Jeneverbesstruweel van Nederland, door bos en leemkuilen, open wateren, over de heide en zelfs door een stukje hoogveen. U rijdt langs prehistorisch grafheuvels, de schaapskooi die nog altijd in gebruik is en via draaihekken door het gebied, waar Schotse Hooglanders en Hereford runderen vrij grazen. Het gebied is ook prachtig om te voet of per fiets te verkennen. Langs Manege Snorrewind lopen diverse mountainbikeroutes. Op steenworp afstand van onze manege biedt de Borkeld een dagcamping. Houd u wel aan de regels van de natuur. Houd honden aan de lijn, neem uw afval mee naar huis en stoor de dieren niet.

Wij bieden daarnaast voor groepen met of zonder binding met paarden een moderne en functionele accommodatie voor overnachting tot groepen van ca. 30 personen. Onze Groepsaccommodatie heeft een ruime, moderne leefruimte, frisse doucheruimtes een goed geoutilleerde keuken, meerdere slaapzalen met stapelbedden, een loungeruimte, een eigen terras en sportveld. Manege Snorrewind biedt de mogelijkheid om uw paard voor één of meerdere dagen te stallen en biedt daarbij de tevens in overleg de mogelijkheid tot weidegang. Onze medewerkers zorgen voor de stallen en het voeren van uw paard. Wij beschikken over 3 overdekte rijbanen en twee buitenbanen en ruime parkeergelegenheid. Ook kunt u uw paard afspuiten op de wasplaatsen en onder het solarium zetten. Paard- en pony huur is alleen mogelijk onder begeleiding van één van onze gediplomeerde instructeurs en alleen, wanneer men de rijkunst voldoende beheerst. Een groepsles in de binnenhal is ook mogelijk voor niet rijdende gasten en is een leuke en sportieve activiteit. Tijdens openingstijden van de manege is onze kantine ook geopend voor koffie, een drankje, snoep, ijs en een eenvoudige tosti. Op ons complex is het alleen mogelijk om op maat te lunchen of dineren, wanneer dit vooraf is afgesproken. Wij verzorgen catering of BBQ op afspraak in de kantine of in onze accommodatie. Op loopafstand van ons bedrijf ligt recreatiepark en restaurant De Poppe. Voor groepen die komen overnachten met paard is er de mogelijkheid om op maat gemaakte lessen, clinics of buitenritten te volgen. Ook crossles behoort tot één van de mogelijkheden. In overleg kan er ook gebruik gemaakt worden van onze ruiterfit-fitnessruimte. Wilt u fietsen of mountainbikes huren? Ook dat kan via Manege Snorrewind!

Ook is het mogelijk om bij Manege Snorrewind uw vergadering of bijeenkomst te plannen. Wij hebben meerdere ruimtes die voor diverse doeleinden geschikt zijn of op maat ingericht kunnen worden. Wilt u naast een bijeenkomst een teambuilding-activiteit organiseren? Wij geven ook groepslessen voor niet-ruiters. Ook bieden wij op maat gemaakte groepscoaching met paarden, waarbij zelfbewustzijn, houding, persoonlijke ontwikkeling, overtuiging, lichaamstaal en kracht aandacht krijgen. Na uw bijeenkomst met de groep fitnessen of op een mountainbike over de Borkeld? Ook dat kunnen wij voor u organiseren! Vraag naar de mogelijkheden.