Losse buitenritten

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bij Manege Snorrewind is het ook mogelijk om een buitenrit af te spreken wanneer u geen lessen volgt bij de manege. Dit kan op paarden van manege Snorrewind of op uw eigen paard. Deze ritten worden altijd begeleid door een instructeur, die de omgeving op zijn duimpje kent en met u langs de mooiste plekken rijdt. Er worden ritten van een uur of meerdere uren gereden door de mooie natuur rondom Markelo en Holten. Zo wordt er onder andere gereden door het gebied van de Borkeld, de Vijf Heuvels, de Holterberg, Klein Zwitserland en het Twentse platteland. De instructeur kan u veel vertellen over de omgeving. Bij langere ritten kan onderweg in het bos gestopt worden voor een gezellige lunch of borrel. Voorwaarde voor het rijden van een buitenrit is, dat de ruiter de rijkunst voldoende beheerst. Bij twijfel kan het team verzoeken voor te rijden. Manege Snorrewind verhuurt geen paarden voor een rit zonder begeleiding van ons. Informeer eens naar de mogelijkheden voor een prachtige rit. Caps zijn beperkt te leen. De ruiter moet zelf zorgen voor passend schoeisel (rijlaars, rubber laars of stevige schoen (geen sneaker) met een klein hakje (vanwege veiligheid). Schoeisel is zeer beperkt te leen. Een lange broek is ook verplicht tijdens het rijden.

Overigens zijn teenslippers en schoeisel met open teen verboden op ons terrein. Ook voor meekomende gasten!

Niet-Snorrewind ruiters dienen vooraf een Lesovereenkomst  ingevuld inleveren. Deze kan worden geprint vanaf de site,  wordt vooraf per mail verzonden of voorafgaand aan de activiteit overhandigd. Snorrewindruiters dienen ook een lesovereenkomst ingevuld ingeleverd hebben. Deze wordt door Team Snorrewind gearchiveerd zolang de ruiter lesklant blijft. Herintredend? Vul dan een nieuw formulier in! Ook ruiters die eenmalig komen rijden dienen een lesovereenkomst in te vullen. Hiermee bent u ook verzekerd.

Meerdere keren per jaar organiseert Manege Snorrewind themaritten en feestdagritten, waaraan ook ruiters van buiten Snorrewind aan mee mogen doen. Kijk in de agenda voor de data van deze buitenritten.