Pony’s

 

Flinstone (2004) heet op zijn paspoort officieel Brain. Maar dat vonden wij niet zo’n passende naam. Flinstone is een grote bruine D-pony die wel van wat uitdaging houdt. Hij is gek op springen en crossen, maar staat ook braaf stil onder de til-lift om de SPG-ruiters in het zadel te helpen. Hij is heel braaf voor beginners maar is ook een uitdaging om te rijden voor de gevorderden.

Flintstone 3a

Toen Mickey (2003) bij ons kwam, was ze nog heel erg grijs, een echte schimmel. Schimmels worden steeds witter! Mickey is een A-pony. Joep heeft Mickey veel geleerd, ondanks haar ondeugende, stoere karakter. Loes start Mickey in de wedstrijden, maar vindt het ook leuk, dat andere kinderen van haar “stoute” pony genieten. Als jij Mickey goed behandeld, doet ze alles voor je. Ze houdt van springen, dressuur en crossen, spelletjes en ook buiten rijden. Let wel even op met opzadelen, want ze blijft een ondeugende, schattige merrie!

Micky 1a

Suprise (2000) is een D- pony die meestal meeloopt in de lessen voor gevorderden. Ze is soms een beetje ondeugend en wil dan de verkeerde kant opgaan. Maar ze kan ook heel braaf zijn hoor, ze wordt ook wel eens gebruikt in de SPG-lessen en bij kinderfeestjes. Springen kan ze best goed, maar je moet wel een team zijn en jij moet haar vertellen dat ze er echt over moet, in plaats van erlangs. Suprise vindt buiten aan het hek staan niet fijn.

Suprise 5a

Deze mooie bonte is Pino (2000). Pino is een hele brave D-pony, die bijna nooit ergens van schrikt. Hij is wel liever lui dan moe en wil dan ook liever niet zo hard lopen. maar toch is het een echte all-round pony, want hij kan goed dressuur, springen en crossen. Ook meedoen met kindercaroussel vindt hij erg leuk. Voordat Pino onze kudde kwam versterken heette hij Cadeau. En vraag Annemiek nu maar eens, waarom hij Pino heet!

Pino 1a

Snow (1994) is een hele lieve kleine D-pony , die zich aanpast aan de ruiter. Braaf bij de beginnende ruiter, maar bij de gevordere ruiters kan hij ook wel eens ondeugend zijn. Hij is een echte dressuurpony en kan heel mooi lopen. Maar ook springen en crossen gaat hij niet uit de weg. Snow vindt het niet zo leuk als er een andere pony te dicht achter hem zit. Dat laat hij dan weten, door zich even heel snel om te draaien en boos naar zijn achterbuur te kijken.

Snow 1a

Aaah, schattig! Dit zijn Dolly (2010) en Kadootje. Dolly is de mascotte van Manege Snorrewind. Ze is een mini Shetlander. Johan Bronsvoort steekt, samen met Petra, veel energie in het opvoeden van Dolly, want Dolly is nog klein en moet nog veel leren. Maar inmiddels kan ze als de beste het karretje trekken en vindt ze het erg leuk om met kinderen rond te rijden! Ze wordt dan ook veel gebruikt met kinderfeestjes en kinderspelmiddagen. Kadootje is in 2017 bij ons komen wonen. Hij is ook een echte kindervriend en houdt ook erg van knuffelen. Deze ruin is een bonte Shetlander. Kadootje kan onder het zadel gereden worden en doet al erg goed zijn best om de allerkleinste ruitertjes een plezier te doen! Zelfs longeren en kunstjes doen vindt hij leuk!

Ennuh, Dolly is de enige pony van Snorrewind, die samen met haar vriendje Kadootje een echte Facebook pagina heeft. Word jij ook vriendjes van Dolly de mini shet en haar Kadootje?

Dit is Bonita (1999). Ze is een vosmerrie en ze is een D-pony. Bonita is een echte sportpony. Vroeger heeft ze aan officiële wedstrijden meegedaan in de dresssuur, springen en ook in de cross. Soms is ze een beetje ondeugend met opzadelen. Bonita is een populaire manegepony, die vaak wordt uitgekozen voor de wedstrijden.

Bonita 4a

Deze lieve pony is Donald (2004). Donald is een D-pony, al lijkt hij niet zo groot. Al loopt hij nog niet zo lang mee in onze kudde, hij begint het al echt leuk te vinden. Bij Donald moet je niet de baas spelen, maar hij vindt het wel fijn als jij hem wel vertelt wat hij moet doen. Hij houdt van springen, buitenrijden en crossen en is erg geliefd. Vooral bij de (half) gevorderden.

Donald 1a

Patrick(2000) is onze stoere ruin D-pony die alles durft! Toen hij als jonge, onbeleerde pony bij ons kwam, was het nog een hele klus om hem netjes op te leiden. Patrick was stout en razendsnel. Maar met die opleiding is het helemaal goedgekomen, want Patrick is een super pony met echte wedstrijdmentaliteit! Winnen, dat wil hij! Hij is erg goed in springen, dressuur en crossen. Op stal kan Patrick soms wel een beetje boos kijken, maar als hij zijn halster of hoofdstel om heeft, is hij heel lief en geniet hij van de aandacht. Buiten aan het hek poetsen vindt hij niet zo fijn, doe dat maar gewoon in de stal.

Patrick 1aa

Happy

Rebel (2008) is een Iers renpaard. Het is echt niet zo, dat hij de hele les hardloopt hoor! Hij doet gewoon in een normaal tempo mee in de lessen. Rebel helpt ook heel goed in de SPG lessen. Hij heeft een wat bredere rug, zodat hij ruiter en begeleider tegelijk kan dragen. Eigenlijk is Rebel een klein paardje, maar hij wordt ook door veel kinderen bereden.

Prince