Stapmolen

Feestelijke opening van de (nog gedeeltelijk in aanbouw zijnde) stapmolen tijdens cabaret 2019

Manege Snorrewind beschikt over een ruime stapmolen, geschikt voor 6 paarden. Op de dagen dat het buiten zetten echt niet kan, bijv. vanwege vorst of teveel water, kunnen we ook de stapmolen gebruiken. Hij is mooi geworden, geschikt voor 6 paarden en we zijn er erg trots op!

Buitenzetservice:

De stapmolen zetten we ook in als onderdeel van onze buitenzetservice. Afhankelijk van o.a. weersomstandigheden zullen we kiezen voor paddocks of stapmolen. Daarbij  streven wij er wel naar om ieder paard minimaal 1 keer per week in de stapmolen te zetten, zodat ze daarmee vertrouwd blijven.

Door de mogelijkheden van de paddocks en stapmolen blijven alle paarden ook in de winter in goede conditie, komen ze lekker in de buitenlucht en kunnen ze genieten van voldoende “interpaardelijk” contact.

Stapmolen abonnement:

De stapmolen kan een mooie aanvulling zijn op het rijden en trainen van je paard, maar het is niet bedoeld om het rijden te vervangen. Daarvoor is stappen te eenzijdig en bouwt een paard te weinig bespiering en uithoudingsvermogen op. Wat zijn wel mooie gelegenheden voor gebruik? Na een intensieve training is 15 minuten uitstappen in de molen bijvoorbeeld een mooie mogelijkheid. Of als een extra bewegingsmoment op de dag, naast het rijden op een ander dagdeel. Ook tijdens revalidatie van je paard kan de stapmolen een waardevolle bijdrage leveren. Wil je ook naast de buitenzetservice je paard in de stapmolen kunnen zetten, dan kun je je aanmelden voor een “stapmolen abonnement”, de kosten bedragen € 15,00 per maand. Dan ontvang je van ons een instructie over het gebruik. Dit abonnement is een kalendermaand geldig en kan voor aanvang van de maand worden aangemeld en afgemeld. Zonder tijdige afmelding wordt het abonnement stilzwijgend steeds met een maand verlengd. Opgave voor dit abonnement kan in overleg.