I&R verblijf paard

Identificatie en Registratie (I & R) verblijf dieren

Alle paarden, pony’s, ezels en zebra’s (paardachtigen) moeten een paspoort en een chip hebben. U bent in overtreding als uw paardachtige geen paspoort en chip heeft. Koop daarom altijd een paardachtige met paspoort en chip. Zorg dat u bij de overdracht van het dier ook gelijk het paspoort krijgt. Het paspoort van de pensionpaarden moet altijd op de locatie zijn, waar het paard zich bevindt. Dit betekent dat het paspoort op Snorrewind in een afgesloten kast wordt bewaard. Wanneer het paard echter het erf vervoerd wordt (denk aan wedstrijd, dierenartsbezoek etc) moet het paspoort mee! De eigenaar dient zelf zorg te dragen dat het paspoort direct na terugkomst ook weer in de kast bij Snorrewind komt!

Als houder van een paardachtige bent u ook verantwoordelijk voor een goede registratie in het I&R-systeem. Manege Snorrewind regelt dit voor de pensionpaarden. De eigenaar dient echter zelf aan Snorrewind door te geven, wanneer het paard meer dan 24 uur van het erf af is! Dit kan, door onderstaande informatie te verzenden. Dit zal Manege Snorrewind dan voor de eigenaar verwerken. Manege Snorrewind houdt zelf de registratie bij van paarden die tot 30 dagen van het terrein zijn. Echter het doorgeven van de juiste gegevens aan Snorrewind moet tijdig en correct aan ons doorgegeven worden. Het langer dan 24 uur verplaatsen van een pensionpaard blijft de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Wanneer verblijf elders onverhoopt langer dan 30 dagen zal duren, dan zorgen de eigenaar en Manege Snorrewind er in overleg voor, dat dit doorgegeven wordt aan RVO. Ook wanneer het pensionpaard terug is op Manege Snorrewind, moet de eigenaar dit aan Snorrewind doorgeven.

Wanneer een paard van buitenaf meer dan 24 uur gestald wordt op Manege Snorrewind, moet de eigenaar de gegevens van het paard doorgeven aan Snorrewind. Ook het paspoort van het dier moet op Snorrewind bewaard worden.

Ter informatie: het UBN NUMMER van Manege Snorrewind is: 6634762

Meer informatie over de registratie van paarden kun je hier lezen:

https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/identificatie-en-registratie-dieren/regels-paardenhouder

  Je naam

  Je e-mailadres

  Je telefoonnummer

  ------------------------------------

  Naam paard:

  ID-code paard (UELN-levensnummer of chipnummer), indien bekend:

  ------------------------------------
  Mijn paard is langer dan 24 uur van het terrein van manege Snorrewind af / Mijn paard wordt tijdelijk gestald op manege Snorrewind.

  Mijn paard bevindt zich van tot op deze locatie:


  Locatienummmer (UBN nummer), indien bekend:


  Let op: Vergeet niet om door te geven wanneer het paard terug op het terrein van Snorrewind is.
  Denk om het paspoort!
  -------------------------------------

  Hierdoor geef ik door dat mijn paard weer op het terrein van Snorrewind terug is (vertrekt bij tijdelijke huisvesting op Snorrewind) vanaf:

  *************************************

  Door dit formulier te versturen, ga je ermee akkoord, dat Manege en Groepsaccommodatie Snorrewind je gegevens zal gebruiken voor de verwerking van dit formulier voor deze registratie.