Buitenritten

etr 1
Naast buitenritten die tijdens reguliere lessen worden ingepland, organiseert Manege Snorrewind ook diverse thema buitenritten. Onder begeleiding worden er ritten van een uur of meerdere uren gereden door de mooie natuur rondom Markelo en Holten. Zo wordt er onder andere gereden door het gebied van de Borkeld, de Vijf Heuvels, de Holterberg, Klein Zwitserland en het Twentse platteland. De langere ritten hebben een pauze, waarin wij voor een drankje en hapje zorgen. Er zijn zelfs themaritten met een maaltijd na de rit! Voor de ritten kan ook vooraf  ingeschreven worden door niet-Snorrewind ruiters, die met eigen paard komen of een paard van Manege Snorrewind huren. Voorwaarde is wel, dat u de rijkunst voldoende beheerst en eventueel voorafgaand in de rijhal moet voorrijden. Wij doen dit voor de veiligheid van uzelf en de andere ruiters.

Buitenritten voor niet-Snorrewind ruiters op paarden/pony’s van Manege Snorrewind kunnen alleen op afspraak gemaakt worden onder begeleiding van één van onze instructeurs. Voorwaarde is wel, dat u de rijkunst voldoende beheerst en eventueel voorafgaand in de rijhal moet voorrijden. Wij doen dit voor de veiligheid van uzelf en de andere ruiters.

Kijk in de agenda voor de diverse buitenritten.

 

 

Petitie “Red de buitenrit”

Natuurgebieden in Nederland dreigen bij gebrek aan geld voor onderhoud dicht te gaan. Door de drastische bezuinigingen in Den Haag is er geen geld meer voor onderhoud van paden. In Nederland maken meer dan 370.000 paardensporters jaarlijks 17 miljoen buitenritten. Door een tekort aan onderhoudsgeld dreigt daar een streep door te worden gezet. Vanuit haar bestuursfunctie bij de KNHS met o.a. de portefeuille recreatie wordt Erna Bronsvoort geïnterviewd. Kijken! En wil je ook de petitie tekenen? (vergeet niet daarna de mail voor akkoord te retourneren) Klik hier voor de petitie Red de Buitenrit