Crosstraining (SGW)

Meerdere keren per jaar geeft Manege Snorrewind onder leiding van Erna Bronsvoort crosstrainingen. Vroeg in het jaar worden in een serie van 6 trainingen gegeven voor ruiters met een eigen paard/pony en leaseklanten. Ook niet-Snorrewind ruiters zijn welkom. Deze trainingsserie is ook geschikt voor de beginnende SGW combinaties, mits met voldoende springervaring. In de eerste trainingsavond wordt besproken wat de knelpunten van de ruiter, het paard en de combinatie zijn, zodat er persoonlijk aan verbetering gewerkt kan worden. Deze trainingen worden indoor en outdoor gegeven. Bij de indoor trainingen worden een aantal crosshindernissen in de rijhallen opgesteld. De outdoor lessen worden gegeven op ons eigen crossterrein, crossweide en op crossterreinen buiten onze accommodatie. Ook plannen we meerdere SGW wedstrijden in om praktijkervaring op te doen en het geleerde toe te passen. Naast het specifieke crossen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de conditie en balans van de ruiter dmv training in onze Ruiterfitzaal en wordt er te paard hartslagtraining gegeven. Kijk in de agenda wanneer deze trainingsserie wordt gegeven.

Ook worden er losse oefencrossen/lessen georganiseerd. Houd hiervoor onze site en Facebookpagina in de gaten. Op aanvraag verzorgen wij ook privé crosstrainingen voor zowel Snorrewind- als niet-Snorrewind ruiters.

Middenin het jaar (mei) organiseert Manege Snorrewind de KNHS SGW. Kijk in de agenda wanneer deze wedstrijd wordt georganiseerd.

In het najaar (oktober) organiseert Manege Snorrewind voor zijn ruiters (zowel manegeklanten als Snorrewind ruiters met een eigen paard/pony) een serie van vier crosstrainingen, voorafgaand aan de SGW Snorrewind. Deze SGW wordt over 2 dagen verreden, waarbij op de eerste dag de dressuur en springen worden gehouden en op dag 2 de cross centraal staat.

Kijk in de agendavoor de data van de crossles-series.