Corona

Op dit moment zijn er geen Coronaprotocollen van kracht.

Lees voor het meest actuele Coronaprotocol op de site of via de nieuwsbrieven die per mail naar alle Snorrewindruiters verzonden worden. Houd je altijd aan de op dat moment geldende Coronaregels van het RIVM, de KNHS en van Snorrewind! En volg de aanwijzingen van Team Snorrewind.

Corona maatregelen per 18 december 2021: Voor nieuwsbrief klik hier

Helaas is onze grootste vrees opnieuw werkelijkheid geworden. We moeten ons weer aanpassen aan de nieuwe lockdown, een grote uitdaging. Het kan zijn dat de komende tijd nog wat verfijning in de coronaprotocollen ten aanzien van de paardensport doorgevoerd gaat worden, maar dit zijn op dit moment de belangrijkste aanpassingen en maatregelen:
 

We gaan ons weer warm inpakken want de lessen zijn buiten, omdat binnenrijden helaas niet meer mag. Kinderen en jeugd tot en met 17 jaar mogen buiten in groepsverband paardrijden. Voor volwassen worden lessen in tweetallen per rijbaan georganiseerd. Dit zijn lessen van een half uur.  De lestijden blijven helaas alleen overdag tot 17 uur mogelijk. Ouders/ begeleiders moeten weer parkeren via inrit 3 en in de auto blijven wachten. Onze kantine en veranda zijn gesloten, maar de toiletten zijn geopend.

Ons team is bezig om de lesindeling voor de eerst komende dagen al zichtbaar te laten zijn op Manegeplan. De paardenindeling staat een half uur voor de les op de Manageplan app en de viewer in de hal. Mocht je door updates niet kunnen inloggen is het mogelijk om de QR code op de website van Snorrewind te scannen. Werkt dit door enige reden niet, dan kun je via deze code inloggen: 08120868. Dit is de manegecode van Snorrewind.

De volgende regels blijven van kracht: Mondkapjes blijven in de hallen en stallen verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar, daarbij is ook een geldig Corona ToegangsBewijs (CTB) verplicht. De anderhalve meterregeling blijft ook van kracht. Kinderen tot 13 jaar die hulp nodig hebben met opzadelen mogen 1 begeleider (in bezit van CTB) meenemen voor het opzadelen. Na opzadel moet de begeleider weer plaatsnemen in de auto, het is niet toegestaan om daarna langs de bakrand te komen kijken.

Het is passen en meten met de nieuwe lockdown, maar gelukkig mogen we nog steeds blijven paardrijden! We beseffen dat we opnieuw een beroep moeten doen op jullie flexibiliteit maar samen komen we ook door deze lockdown heen!

Team Snorrewind wenst iedereen fijne Kerstdagen! 

*Natuurlijk zijn de regels ook geldig voor de pension- en leaseruiters, maar zij krijgen nog een separate mail.

MAATREGELEN PER 13 NOVEMBER 2021

Update: vanaf 28 november zijn er lessen tot 17 uur. Alle ruiters zijn benaderd om in andere lessen te komen rijden. Pensionklanten/Leaseklanten kunnen ‘s avonds hun paard rijden en verzorgen (muv za/zo). Mondkapjesplicht op het gehele terrein. Tijdens het rijden en het zitten in de kantine mag het mondkapje af. Onderstaande regels zijn onveranderd van kracht:

MAATREGELEN PER 6 NOVEMBER 2021

Nieuwe Corona maatregelen:

Helaas gaan er vanaf zaterdag 6 november 2021 een aantal aangescherpte maatregelen in. Ook wij zullen ons daar op een goede wijze aan houden, zónder iemand uit te sluiten van onze mooie en gezonde sport. Het vraagt wel weer aanpassing van ons en van jullie, maar natuurlijk gaan we er samen weer het beste van maken!

De regels voor de komende tijd:
1. Coronatoegangsbewijs (CTB) op veranda, toiletten en in kantine vanaf 13 jaar:
Vanaf zaterdag geldt een verplichting van een Coronatoegangsbewijs vanaf 13 jaar op onze veranda, in onze kantine én toiletten in de hal van de kantine en de nieuwe toiletten bij hal 1. Het toilet in hal 2 is te gebruiken voor ruiters vanaf 13 t/m 17 jaar zonder bewijs.

2. Alleen ruiters en pensionklanten toegang tot stallen en zadelkamers, in bezit van CTB
Om drukte in de stallen en de zadelkamers te minimaliseren gaan we weer naar alleen toegang voor de pensionklanten én ruiters. Dat houdt in dat je geen extra persoon mee kunt nemen naar de stal. Deze mensen kunnen natuurlijk wel naar de les kijken vanuit kantine of hal, mits zij over een geldige CTB beschikken. Een uitzondering maken we voor ruiters t/m 12 jaar, die niet zelf kunnen opzadelen. Zij mogen maximaal 1 extra persoon meenemen naar de stal voor het opzadelen. Ruiters ouder dan 12 jaar die zich nog niet zelf kunnen redden met het opzadelen kunnen dat van te voren kenbaar maken via een mail naar lessen@snorrewind.nl, dan zorgen wij voor opzadelhulp.

3. Coronatoegangsbewijs voor deelname én toeschouwers bij indoorlessen, trainen en activiteiten
Vanaf zaterdag gaat voor iedereen vanaf 18 jaar ook een Coronatoegangsbewijs (CTB) gelden  voor het sporten en toeschouwen in onze indooraccommodatie. Dat geldt voor individueel trainen, deelnemen aan lessen en indooractiviteiten, maar ook voor alle toeschouwers langs de indoorrijbanen. Sporten en trainen in de buitenbanen is wel toegestaan zonder CTB.

4. Extra outdoorlessen voor ruiters zonder coronatoegangsbewijs
Wij hebben nog geen idee hoeveel van onze ruiters vanaf 18 jaar niet over een CTB beschikken, maar ook voor hen willen we het paardrijden zoveel mogelijk aanbieden. Voor hen hebben we de mogelijkheid tot deelname aan één van onze buitenritten (woensdag en zondag). Daarnaast willen we op een beschikbaar vast moment een speciale outdoor les aanbieden, indien het weer het toelaat.  Zij mogen helaas niet zelf opzadelen, maar wij zorgen dat het paard klaar staat in de horseport. Zij kunnen via ingang 3 parkeren en in de buitenbaan opstijgen (natuurlijk wel wachten op supervisie). Wij vragen die ruiters om ons te benaderen hierover, zodat we kunnen bepalen om hoeveel ruiters en lessen dat eventueel zal gaan. In goed overleg komen we daar vast uit.

5. Buiten en in de stallen zoveel mogelijk 1,5 mtr afstand houden
Op de plekken waar voor ons het testen op CTB niet mogelijk is wordt de 1,5 mtr houden weer de norm. Voorkom zoveel mogelijk dicht bij elkaar staan.

Wat zal het allemaal weer wennen worden. Bovenstaande regels maakt het voor jullie als ruiter en ons als aanbieder van jullie paardensport een grote uitdaging, maar wij zien de samenwerking met jullie weer met vertrouwen tegemoet. Wij zullen jullie moeten controleren en daarom zullen onze teamleden jullie wellicht op meerdere plekken en momenten vragen om de QR code te tonen, ook bij aanvang van een les. Neem daarom altijd je ID bewijs en mobiele telefoon met QR code óf een printversie van de QR code mee (www.coronacheck.nl/print). Wij gaan zoveel mogelijk werken met stempels, zodat we onnodig vaak controleren trachten te voorkomen. Laten we vooral positief blijven, we kunnen tenslotte blijven paardrijden.

Team Snorrewind