Hippolon voor Villa Joep

Hippolon

Manege Snorrewind Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep. Naast een aantal activiteiten wordt er jaarlijks ook een Hippolon gehouden. De Hippolon is een multisport die uit meerdere disciplines in estafette, namelijk uit een springparcours te paard, fietsen en hardlopen.

Teams bestaan uit drie deelnemers. Iedere deelnemer neemt een onderdeel voor zijn of haar rekening. Het springparcours zal bestaan uit zo’n zestien indoor (cross)sprongen, het fietsparcours zal over het buiten crossterrein gaan met de mountainbike over een lengte van ongeveer 2 kilometer en het loopparcours (binnen en buiten) zal over het terrein van de manege gaan en heeft een lengte van ca 1 kilometer. Het leuke is dat ook niet-ruiters mee kunnen doen en zich ook van hun sportieve kant kunnen laten zien. Deelnemers hoeven geen Snorrewind-ruiter te zijn, alle teams zijn welkom om zich in te schrijven! Ruiters die starten met een paard of pony van Snorrewind moeten minimaal 1 Hippolonles meerijden. Twijfel je of je een indoor cross kunt rijden? Geef je dan op voor één van de Hippolonlessen die we vooraf organiseren. Kijk op de site bij “Opgave activiteiten”.

Ieder team zal zelf zoveel mogelijk sponsoren zoeken( minimaal € 35,00 per team). Het gehele bedrag wordt overgedragen aan Stichting Villa Joep. Dit fonds zamelt geld in voor onderzoek, specifiek gericht tegen neuroblastoom kinderkanker.

Tijdens de Hippolon wordt er natuurlijk ook voor de inwendige mens gezorgd in het gezellige strodorp aan het parcours, door middel van soep, broodjes, drankjes en glühwein.

Verder zullen er oliebollen gebakken en verkocht worden door de Snorrewind zondagmorgengroep, die al jaren in de maand december staat te bakken voor ons goede doel. Ook hiervan gaat de opbrengst naar Villa Joep.
De toegang is gratis en iedereen is welkom om de teams aan te moedigen,  wel volgens de op dat moment geldende Coronaprotocollen.