Opgave Ruiterfit

Paarden moeten trainen om de vorderingen te kunnen maken die wij voor hen voor ogen hebben. Maar ook de ruiter moet fit zijn, om zijn paard goed te kunnen berijden.

Sommigen denken bij het woord ‘fitness’ meteen aan bodybuilding in de sportschool. Anderen associëren het woord met conditietraining en vooral met hardlopen. Maar fitness omvat behalve kracht- en conditietraining nog veel meer disciplines zoals: snelheidstraining, beweeglijkheidstraining en training op coördinatievermogen. Om een goede ruiter te worden, hoef je geen marathon te kunnen lopen of zware gewichten te kunnen liften, maar je hebt wel een stevige basis nodig. Zowel qua kracht als qua uithoudingsvermogen.

Als je soepel en stevig in het zadel wilt kunnen zitten, zijn voldoende uithoudingsvermogen en kracht onontbeerlijk. Mensen die na een half uurtje fietsen al met een hoogrood hoofd naar lucht happen of na een rondje hardlopen in de wijk al een zuurstoftent nodig hebben, zouden zich moeten afvragen of ze wel fit genoeg zijn om te gaan paardrijden. Want iemand met een goede conditie heeft met rijden een grotere kans om verder te komen dan zijn niet-fitte collega. Een ruiter met het nodige uithoudingsvermogen kan langer geconcentreerd trainen en raakt niet snel uitgeput. Een goede lichamelijke conditie zorgt ook voor een betere balans, zit en je lichaam kan duidelijker communiceren met je paard.

Dit alles resulteert in meer plezier in de paardensport! Dit zal doorwerken op alle vlakken in je leven!

Ook dit voorjaar geven we weer een cursus Ruiterfit. We werken samen aan fitheid, gezondheid, bewustwording én gezelligheid (sporten kan ook plezierig zijn)! In een blok van 8 weken met in totaal 10 sportmomenten gaan we door middel van een gevarieerd programma samen werken aan een fittere body en geest.

Kosten € 97,50 pp

Data:

Woensdag 25 februari 19 uur: Fitnesszaal Snorrewind: Kennismaking
Maandag 4 maart 19 uur: looptraining en Fitness Snorrewind. Tevens Workshop Eet je Fit door Lisa Boorsma
Maandag 11 maart 19 uur: Indoor Soccer hal Markelo
Vrijdag 15 maart 19 uur: Looptraining mmv Fysio Vitaal Hengelo, Laurens Oling
Maandag 18 maart 19 uur: Looptraining Snorrewind (niet verplicht, extra training)
Woensdag 20 maart 19 uur: MTB Indoor Training Snorrewind door Wim Reins (fiets te huur bij Wim Reins)
Maandag 25 maart 19 uur: Looptraining Snorrewind (niet verplicht, extra training)
Woensdag 27 maart 19 uur: Bootcamp Snorrewind
Zondag 31 maart 09.00 uur: MTB Tocht vanaf Snorrewind door Wim Reins
Woensdag 3 april 18 uur: Looptrianing Snorrewind, Samen gezond en bewust koken en afsluiting Ruiterfit

Ruiters die rijden bij Snorrewind mogen het hele jaar door tijdens openingstijden gebruik maken van onze Ruiterfitzaal. Snorrewind vrienden die de Ruiterfitcursus volgen mogen tijdens de duur van de cursus gebruik maken van de Ruiterfitzaal.

Door dit formulier te versturen, ga je ermee akkoord, dat Manege en Groepsaccommodatie Snorrewind je gegevens zal gebruiken voor de verwerking van dit formulier voor deze wedstrijd (publicatie startlijsten/uitslagen). Ook worden er doorgaans foto’s gemaakt voor publicaties. Wanneer je dit niet wilt, geef dit dan door aan info@snorrewind.nl. Kijk op www.snorrewind.nl/reglementen