Cursus Paard en Welzijn

boek welzijn

Manege Snorrewind organiseert meerdere keren per jaar de cursus “Paard en Welzijn”. Ism een veterinair deskundige worden diverse thema’s in zowel theorie als praktijk toegelicht.

Inhoud cursus

“Zorgen voor het geluk van je paard; een verantwoordelijkheid die iedere paardenbezitter en paardenliefhebber in Nederland heeft en voor de volle honderd procent zou moeten invullen. Bied je paard de beste zorg, zodat hij gezond, tevreden en vrolijk is. Kennis over het goed verzorgen van je paard is essentieel om deze doelen te bereiken. Hoe fijn zou het zijn om echt alle ins en outs hierover te leren? De cursus Paard en Welzijn biedt de perfecte kans.

Cursus; Leren en toepassen

Hoe spreek ik de taal van mijn paard? Hoe ziet een gezonde voeding eruit? Hoe herken ik of mijn paard iets onder de leden heeft? Voelt mijn paard zich goed? Waar moet ik op letten bij het kopen van een paard? Hoe vervoer ik mijn paard op de juiste manier?

Tijdens de cursus Paard en Welzijn wordt er antwoord gegeven op al deze vragen. De cursus bestaat uit vijf modules van ieder één les. Elke les bestaat uit een theorie en een praktijk gedeelte, zodat de opgedane kennis direct kan worden toegepast.

Het cursusboek; Educatief en praktisch

Verzorging, welzijn en de omgang met het paard vormen de kern van het educatieve en praktische boek PaardenWelzijn. Een boek dat voor iedere paardenbezitter en paardenliefhebber absoluut de moeite waard is om te lezen. Het boek besteedt aandacht aan welzijn, voeding, huisvesting en aan de omgang en verzorging van het paard.

Leer hoe je de vervelende kwaal ‘mok’ kunt voorkomen, wat de kenmerken zijn van een gezond paard, waarom de steun van bandages vaak wordt overschat, wat de vijf pijlers zijn van paardenwelzijn, waarom het te vaak invetten van de paardenhoef niet goed is voor de kwaliteit en welk gevaar je paard loopt bij het drinken van veel koud water na een zware training.

Onderwerpen:

Welzijn
Voeding
Huisvesting
Omgang en verzorging
Gezondheid en preventie
Aankoop paard
Vervoer

Je paard is afhankelijk van jouw zorg en je zult merken dat wanneer je alle opgedane kennis toepast in de praktijk, je paard gezond, tevreden en vrolijk is.”

(bron: KNHS)

 Voor wie

De cursus is voor iedereen die iets met paarden heeft of wil krijgen. Je hoeft niet te kunnen paardrijden, te denken valt ook aan partners of ouders van ruiters, beginnende ruiters of paardenhouders e.d. Ook voor paardenliefhebbers van buiten Snorrewind.

Cursus: € 75,00 incl. consumptie

Boek Paard& Welzijn: € 14,95. Leden van de KNHS krijgen € 2,50 korting op het boek