Zomerse Hippolon voor Villa Joep

Zondag 17 juli 2022 werd – na veel winterse edities – de eerste zomerwedstrijd van de Hippolon verreden. De Hippolon is een multisport waarbij teams met springruiter, loper en fietser in estafetteverband zo snel mogelijk een parcours af moeten leggen. Elk team probeert zich zoveel mogelijk te laten sponsoren voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker.

Er startten dit jaar verrassend veel familieteams. Bianca Kram uit Rijssen deed mee met haar beide zonen en kleindochter Fayen, die het parcours samen met haar oom fietste. Ook de Deventer familie Schrijver deed traditiegetrouw weer mee. Dochter Sanna zamelt al meerdere jaren op de veranda van Snorrewind lege plastic flessen in voor Villa Joep. De Markelose Welkoop eigenaar Richard Landuwer streed samen met zijn nog jonge kinderen. De in Zweden wonende familie van Heuven verbleef de afgelopen periode in Markelo en besloot als afsluiting van hun fijne Twentse periode zich ook in te spannen voor het goede doel. Voor iedereen die hen sponsorde werden kralenarmbandjes gemaakt. Team Pikobel bewees dat mountainbiken met een spijkerbroek prima lukt, zelfs als je door de grote waterbak fietst! Ook de Markelose familie Renes stond weer aan de start. Jelle Renes is zelf bestuurslid van Villa Joep en draagt het evenement, samen met zijn broer Wim, een warm hart toe. Een toeschouwer bood 25 euro sponsorgeld extra omdat twee teams samen een weddenschap aangingen over snelheid. Kortom, veel gezelligheid op dit sportieve familie-evenement!

Het snelste team was de Peerdjes, bestaande uit Sanne van Hensbergen, Bas Bronsvoort en Manon Berghuis, ondanks de pech die de Peerdjes onderweg kregen. Toen de loper uit dreigde te vallen, nam toeschouwer Lennart Kunst spontaan het estafettestokje over om mee te rennen! Daarmee werd nogmaals onderstreept waar deze estafette -naast Villa Joep- ook om draait. Meedoen voor een ander in verbinding en saamhorigheid. De Peerdjes werden wel op de hielen gezeten door het Wierdense/Rijssense team Med, die net niet aan de snelste tijd kon tippen. Er was taart voor het team die het grootste bedrag meebracht. Dit jaar ging deze prijs naar Jan Koopman, die samen met zijn zonen zorgde voor een sponoring van in totaal € 1350. Tweede werden hierbij broer en zus Bronsvoort, die zich, samen met Gerrit Jan Meijer van de Poppe, met een tikkiesysteem slim lieten sponoren! Aan het eind van de middag kon Erna Bronsvoort bekend maken dat er ruim 3400 euro in totaal werd opgehaald voor Villa Joep!