SPG ruiters welkom op Snorrewind

Ruiters voor de SPG welkom op Snorrewind!

De Stichting Paardrijden Gehandicapten rijdt op Manege Snorrewind. Snorrewind geeft op woensdag en zaterdag SPG lessen door speciaal hiervoor opgeleide instructeurs. Op de woensdagmiddag is er nog plek, deelnemers hoeven niet te kunnen rijden. Op zowel de woensdag als zaterdag zijn ook nieuwe vrijwilligers van harte welkom om mee te lopen tijdens de lessen.

Net als alle andere vormen van sport, heeft de paardensport een positief effect op de gezondheid. Voor sommige aandoeningen is een therapeutische behandeling waarbij een paard of pony wordt ingeschakeld succesvol. Het paard wekt bij de ruiter een bepaalde beweging op die hij of zij ”gedwongen” is te volgen. Belangrijk is dat het paardrijden niet als therapie wordt ervaren, maar als sport en recreatie.

Paardrijden geeft gehandicapten niet alleen de mogelijkheid met dieren bezig te zijn, ze oefenen ook met intermenselijke contacten. Het versterkt hun gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde. Daarbij stimuleert het ademhaling, spierkracht, reactievermogen, concentratie en doorzettingsvermogen. En uiteraard is het bijzonder goed voor conditie en bloedsomloop.

De stichting ontvangt uit diverse bronnen financiële steun en heeft hiervoor een ANBI erkenning (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Dit geeft de mogelijkheid om de kosten voor de deelnemende ruiters laag te houden.

Lees  voor meer informatie.HIER, op www.spgrijssen-holten.nl