Snorrewindse Paardendagen

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bij manege Snorrewind in Markelo staat alles in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags buitenconcours voor pony’s en paarden.
Op woensdag, zaterdag, zondag en de woensdag erna woensdag wordt gereden bij de manege aan de Borkeldweg. Afgelopen woensdagavond wordt er dressuur gereden in de moeilijkheidsgraad B (begin) en L(licht). Er wordt onder andere door zowel ponyclubs als rijvereniging gereden in de afdelingsdressuur viertallen, waarbij met vier ruiters tegelijk geheel synchroon een proef gereden moet worden.

Zaterdag is er vanaf 13.00 uur dressuur te zien door pony’s en paarden in de klassen B en L. Ook word in deze klassen gesprongen. Daarnaast is er een impuls rubriek, waarbij zonder startkaart gesprongen kan worden over lagere hindernissen. Het is en mooie manier voor de wat minder ervaren ruiter en/of paard om zich te testen.

Zondag is voor het publiek de leukste dag. Dan wordt de hele dag dressuur gereden met paarden in de klassen B t/m Z2. De klasse Z2 is voor de vergevorderde ruiter. Ook wordt zondag in 2 klassieke parcoursen gesprongen in de klassen B t/m ZZ. In het ZZ parcours (Zeer Zwaar) worden hindernissen gesprongen van 1.35 meter hoog en 1.45 meter breed!

Woensdag komen de pony’s weer aan start in de Bixie dressuur voor de onervaren, vaak jonge ruiters en worden er F-proeven gereden. F-proeven zijn dressuurproeven die gereden worden door manegeruiters, waarbij soms ook tot een hoge moeilijkheidsgraad gestart wordt. Deze dag is er voor de pony’s ook impulsspringen in de hoogtes 40, 50 en 60 cm. Zo kunnen ponyruitertjes die nog niet zo lang rijden of springen, testen of zij klaar zijn voor een Beginnersparcours.

Dan wordt er door de pony’s ook gestart in de B t/m Z2 dressuur en B t/m ZZ springen, waarbij de hoogte voor de grotere pony’s op kan lopen tot 1.30 meter! Deze dag worden er in de avond nog dressuurproeven gereden door de paarden in de wat hogere klassen, M (Midden) t/m ZZ Licht, het niveau waar net onder de subtop gereden wordt.

Op alle dagen zijn prijzen te winnen, is er een prijs voor beste “all round” combinatie en wordt op zondag selectie gesprongen voor de Salland Cup 2014.