Snorrewind Trofee

Juni staat jaarlijks in het teken van de Snorrewind Trofee, een supergezellig, sportief maar ook doldwaas onderling evenement. De pret begint al op woensdag, wanneer F-proeven en KNHS proeven gereden worden. Op zaterdagmiddag worden de F-proeven kind en jeugd verreden. De zaterdagavond vormt een hoogtepunt in dit gezellige weekend met verkleed 4-tal rijden. Al maandenlang worden er op de manege in alle geheimzinnigheid groepjes gevormd, gebrainstormd, geknutseld, genaaid en geoefend. Niets is te gek om een geniaal en origineel thema te verzinnen. De paarden worden soms zelfs helemaal verkleed (waarbij veiligheid voor paard en ruiter en rijniveau altijd voorop blijven staan). Op deze gezellige avond geven vele 4-tallen acte de presence en rijden onder aanvoering van een commandant een PROEF voor de vele toegestroomde ruiters, familieleden en andere belangstellenden. Op zondag wordt er individueel gesprongen. Tevens is er dan equipespringen. Aan het einde van het zondagprogramma is er een demonstratie van de carrouselgroep, waarna aansluitend de prijsuitreiking is.

Er zijn meerdere categorieën en klassementen waarin diverse prijzen te verdienen zijn. Zo zijn er prijzen te winnen in de individuele dressuur en springen. De Snorrewind Trofee zal worden uitgereikt aan de overall winnaar van de individuele dressuur en springen. Daarnaast is er de prijs voor de beste 4-talgroep. De groepen worden beoordeeld op de gereden 4-tal proef, de 2 beste resultaten van de groepsdeelnemers in de dressuur (waarbij voor KNHS leden vooraf moet worden doorgegeven welke 2 proeven er beoordeeld mogen worden) en de klassering in het equipespringen door 2 ruiters van de groep. Daarnaast is er voor de 4-tallen een originaliteitsprijs voor de groep die artisitek het hoogst heeft gescoord.

Aanmoedigingsprijs
Al een aantal jaren is Manege Snorrewind actief bezig met inzamelingsacties voor Villa Joep. Villa Joep is het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker. Helaas is de genezingskans nog maar 30%. Er is dus veel geld nodig om onderzoek te kunnen doen naar genezing van deze vreselijke ziekte. 100% van de donaties wordt besteed aan onderzoek. Om Villa Joep onder de aandacht te blijven brengen, heeft Manege Snorrewind de” Villa Joep aanmoedigingsprijs” in het leven geroepen. Deze aanmoedigingsprijs wordt twee keer per jaar uitgereikt; tijdens de Snorrewind Trofee dagen in juni en in de Snorrewind Cross in oktober. Ieder kind verdient het, om gezond te kunnen sporten! #geefleven