Meetmoment proeven

Lees de Coronaprotocollen, die bovenaan de startlijst staan en houd je aan alle op dat moment geldende regels.

Startlijsten:

Een paar dagen voor de wedstrijd zal de “voorlopige startlijst”online komen en ook hangen we deze op het bord. Je kunt zelf invullen welke F klasse je wilt starten, afhankelijk of je al mag promoveren. Wanneer je niets invult zul je de klasse rijden die je ook de vorige keer hebt gereden. Je kunt je klasse doorgeven uiterlijk tot de dag voor de proef. Je kunt dus niet op de dag zelf nog doorgeven dat je toch een ander klasse wilt starten. De mappen voor de jury zijn dan al gemaakt.

Controleer altijd een dag van te voren of je tijden niet zijn gewijzigd! Ook kan het zijn dat je paard kreupel is geworden en je wellicht op een ander paard staat ingepland.

Aanmelden :

De wedstrijddag meld je je bij de ringmeester wara je ook je paspoort kunt inleveren. Mocht je contant willen betalen dan dien je dit voor je proef op het kantoor te voldoen. Hett kan ook via incasso.

Mocht je je paspoort vergeten zijn dan kan deze evt. later tijdens de wedstrijd nog ingeleverd worden. Let op dit moet voor de laatste start. Wij geven alle standen dezelfde dag namelijk door aan de KNHS. Wanneer je paspoort niet ingeleverd is kunnen wij je eventuele promotiepunt dus niet registreren. Elke wedstrijd dus je paspoort meenemen en voor starten inleveren op het secretariaat!

Invlechten en Losrijden:

Diegene die als eerste staat ingedeeld is verantwoordelijk voor het invlechten en de laatste ruiter zorgt dat het paard weer netjes op stal staat en haalt de vlechten eruit. Alleen de manen mogen ingevlecht worden, de staart niet. Het kan uiteraard zijn dat de ruiter voor jou afgemeld heeft, kom dus altijd op tijd zodat je evt. nog kunt invlechten.

Losrijden kan in Hal 2, de F proeven zijn vaak in Hal 1 maar ook zullen we een keer in Hal 2 en in de buitenbak de proeven rijden. (tussen de witte hekjes) Het is niet de bedoeling dat je langer dan 20 minuten losrijdt. Houd er ook rekening mee dat je je paard niet te moe maakt. Het kan zijn dat een paard nog een proef moet en je zou het zelf ook niet prettig vinden als iemand anders voor jou het paard al moe heeft gereden.

Gebruik van eigen dekje:

Je mag je eigen dekje gebruiken voor de proef. Wanneer je pony overgenomen moet worden kan het wel zijn dat de andere ruiters ook met jou dekje rijden. Het is niet de bedoeling dat deze ruiters minder losrijmogelijkheid hebben omdat er een dekje gewisseld moet worden. Na de laatste proef blijf je er zelf verantwoordelijk voor dat het manegedekje weer correct onder het zadel komt.

Uitslag:

Je krijgt je protocol en paspoort weer terug binnen ca 30 minuten na je proef. Deze leggen we nu in een bak in de kantine en als de proeven buiten zijn in een bak op het terras.