Meedoen met de dressuurcompetitie


COMPETITIE RUITERS
Leuk dat je je hebt ingeschreven voor de Dressuurcompetitie 2017, aangezien wij merken dat er vaak vragen zijn hebben wij hieronder wat punten die deze vragen wellicht wegnemen. Heb je toch nog vragen dan horen wij dit uiteraard graag. Sommige vragen kunnen door de instructeur in je les al worden beantwoord, maar het is natuurlijk ook mogelijk is om een mail sturen als nog niet alles duidelijk is.

Hoe werkt de competitie:
Je hebt je ingeschreven voor 4 wedstrijden en een finale, dus totaal 5 wedstrijden.
19 Maart, 21 Mei, 3 September, 5 November zijn de wedstrijden waar je al paarden of pony’s voor hebt gekozen. Wanneer je maar 3 paarden hebt doorgegeven zullen wij de vierde keer zelf een paard indelen. Mocht je tijdens dit jaar willen wisselen van paard dan kun je een mail sturen. Voor deelname aan de finale moet je tenminste 3 van de 4 wedstrijden meedoen. Je zou dus een wedstrijd kunnen missen, dan kun je nog steeds in aanmerking komen voor de Finaleprijzen. Heb je ze alle 4 gereden, dan strepen wij het minste resultaat weg voor de finaleberekening.
Elke wedstrijddag maken we een dagklassement op waarin 1 op de 4 ruiters een prijs heeft. (bij 32 ruiters zijn er 8 prijzen te verdelen) Daarnaast maken wij een competitietussenstand op. Deze wordt berekend naar het gemiddelde van de dag. Stel je voor dat het gemiddelde 215 punten was en jij hebt 218 punten, dan heb je dus +3 competitiepunten.
Alle competitieruiters mogen deelnemen in de finale, de 15 hoogst geplaatsten komen in aanmerking voor de finaleprijzen. De proef van de finale telt dubbel voor de eindklassering. Tijdens deze Finale is er ook een dagklassement dus ook als je niet voor de Finale geselecteerd bent mag je gewoon meedoen. Voor de finale komt een aparte inschrijflijst te hangen waarop je kan aangeven met wel paard je dit wilt rijden.

Startlijsten:
Een week voor de wedstrijd zal de “voorlopige startlijst”online komen en ook hangen we deze op het bord. Je kunt zelf invullen welke F klasse je wilt starten, afhankelijk of je al mag promoveren. Wanneer je niets invult zul je de klasse rijden die je ook de vorige keer hebt gereden. Je kunt je klasse doorgeven uiterlijk tot de dag voor de proef. Je kunt dus niet op de dag zelf nog doorgeven dat je toch een ander klasse wilt starten. De mappen voor de jury zijn dan al gemaakt.

Controleer altijd een dag van te voren of je tijden niet zijn gewijzigd! Ook kan het zijn dat je paard kreupel is geworden en je wellicht op een ander paard staat ingepland.

Aanmelden op het secretariaat:
De eerste wedstrijddag meld je je op het secretariaat (kantoor) waar je de betaling kunt voldoen voor de competitie. Dit kan ook via incasso. Hier lever je ook je paspoort in.
Je krijgt een startbewijs welke je bij de ringmeester kunt afgeven. Mocht je je paspoort vergeten zijn dan kan deze evt. later tijdens de wedstrijd nog ingeleverd worden. Let op dit moet voor het einde van de wedstrijd. Wij geven alle standen dezelfde dag namelijk door aan de KNHS. Wanneer je paspoort niet ingeleverd is kunnen wij je eventuele promotiepunt dus niet registreren. Elke wedstrijd dus je paspoort meenemen en voor starten inleveren op het secretariaat!

Invlechten en Losrijden:
Diegene die als eerste staat ingedeeld is verantwoordelijk voor het invlechten en de laatste ruiter zorgt dat het paard weer netjes op stal staat en haalt de vlechten eruit. Alleen de manen mogen ingevlecht worden, de staart niet. Het kan uiteraard zijn dat de ruiter voor jou afgemeld heeft, kom dus altijd op tijd zodat je evt. nog kunt invlechten.
Losrijden kan in Hal 3, de F proeven zijn vaak in Hal 1 maar ook zullen we een keer in Hal 2 en in de buitenbak de proeven rijden. (tussen de witte hekjes) Het is niet de bedoeling dat je langer dan 20 minuten losrijdt. Houd er ook rekening mee dat je je paard niet te moe maakt. Het kan zijn dat een paard nog een proef moet en je zou het zelf ook niet prettig vinden als iemand anders voor jou het paard al moe heeft gereden.

Gebruik van eigen dekje:
Je mag je eigen dekje gebruiken voor de proef. Wanneer je pony overgenomen moet worden kan het wel zijn dat de andere ruiters ook met jou dekje rijden. Het is niet de bedoeling dat deze ruiters minder losrijmogelijkheid hebben omdat er een dekje gewisseld moet worden. Na de laatste proef blijf je er zelf verantwoordelijk voor dat het manegedekje weer correct onder het zadel komt.

Prijsuitreiking:
Je krijgt je protocol en paspoort weer terug bij de prijsuitreiking. Deze is ca 20 minuten na de laatste start in de kantine. Het is de bedoeling dat alle ruiters hierbij aanwezig zijn. De hele dag zijn er vrijwiliggers aanwezig op het secretariaat als ringmeester, achter de bar etc. Dan is het wel zo netjes om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Mocht je echt niet kunnen dan dien je jezelf af te melden op het secretariaat en te zorgen dat iemand anders je paspoort meeneemt. Het is niet de bedoeling dat paspoorten achterblijven.