Maatregelen Corona – Pensionklanten

Update 15 maart 2020, 20.30 uur

Naar aanleiding van de meest recente berichtgeving over de Coronacrisis, zijn wij deze avond met een kleine groep in crisisberaad. We zullen iedereen vanavond nog per mail op de hoogte brengen over de helaas noodzakelijke maatregelen die Snorrewind gaat treffen. Wanneer er hierop wijzigingen zijn, zullen wij je de komende tijd zo snel mogelijk per mail op de hoogte houden. Elke morgen tussen 9 en 12 uur zal een lid van Team Snorrewind op kantoor aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. We verzoeken je om je vragen of opmerkingen zoveel mogelijk per mail te versturen.  Onze maatregelen zullen in elk geval t/m 28 april van kracht zijn. We verzoeken iedereen om de maatregelen van het RIVM omtrent hygiëne en sociale contacten in acht te nemen.

De volgende maatregelen zijn per direct van kracht:

Alle Manege groepslessen en Manege privélessen gaan tot en met 5 april niet door. De manege zal gesloten zijn voor bezoekers.

De kantine is geheel gesloten, er is dus ook geen zelfbediening.

In verband met hygiëne zal de nieuwe toiletgroep gesloten blijven. De toilet in hal 2 blijft open voor de pensionklanten en zal frequent schoongemaakt worden.

Team Snorrewind zal de Snorrewind kudde naast de gebruikelijke verzorging dagelijks, rijden, longeren en in de weide of stapmolen zetten.

De geplande activiteiten (SGW groepen, Ouder & Kind middag en springcompetitie) zullen logischerwijs niet doorgaan.

Pensionklanten en bijrijders zullen zelf hun paard blijven verzorgen, rijden en/of longeren. De weidegangservice zal volgens de normale afspraken plaatsvinden, echter niet op de gebruikelijke tijden.

Het personeel zal door de week tot 12 uur  en tussen 15 en 18 uur werkzaam zijn in de stallen. Op zaterdag zullen zij tot 11 uur en zondag tot 12 uur werkzaamheden in de stallen uitvoeren.

De pensionpaarden/pony’s kunnen door de week tussen 12 en 15 of tussen 18 en 22 uur door de eigenaren/bijrijders gedaan worden.

Zaterdag kan dit tussen 11 en 18 uur. en op zondag tussen 12 en 18 uur.

We hebben helaas de maatregel moeten treffen, dat iedere pensionruiter op een vooraf gesproken tijdstip gedurende een uur zijn/haar paard/pony kan verzorgen, rijden en/of longeren. Om samenscholing te vermijden, kunnen slechts enkele ruiters per uur komen. Zij moeten maximaal per twee ruiters verspreid over drie hallen rijden. Longeren mag alleen in hal 3, en slechts met één paard tegelijk. De buitenbak kan natuurlijk ook gebruikt worden.

We vragen de pensionruiters om zo spoedig mogelijk door te geven per mail (info@snorrewind.nl) op welke dag welk uur je naar je paard wil komen. De afgesproken tijden voor een week gelden daarna tot en met 28 april. Mocht je een keer een bezoektijd willen aanpassen, dan moet dit vooraf in overleg. We begrijpen dat dit een erg lastige situatie is, maar we willen de gezondheid van alle ruiters en onze medewerkers niet in gevaar brengen. Daarnaast werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM en de FNRS.

We verzoeken de ruiters om zoveel mogelijk alleen te komen. Alleen bij noodzaak is een begeleider ook welkom. Willen jullie onderling contact zoveel mogelijk beperken en op afstand blijven? Mocht je zelf je paard niet kunnen verzorgen, dan vragen wij jullie elkaar te steunen, daar waar nodig. Team Snorrewind kan (beperkt) je paard volgens de normale tarieven rijden.

Privélessen van pensionklanten/bijrijders gaan door . De reguliere smallgroupen vervallen.  Paarden van buitenaf blijven welkom voor privéles . Wil je een privéles afspreken? Dat kan! Mail dan even naar info@snorrewind.nl. Wij plannen alle lessen zo in, dat er geen grote hoeveelheid mensen op Snorrewind zijn.

Mochten er calamiteiten zijn tijdens het vrij rijden kun je bellen naar 0547-361471 of naar Rikus’ mobiel 06-10127109. Let op dit is alleen bij calamiteiten.

We wensen iedereen wijsheid en gezondheid toe!

Groet, Team Snorrewind