Lesthema 9 t/m 15 januari 2017

Lesthema: carrousel, kühr, teambattle.
Teambattle? Oh ja, gezellig! Dit jaar op 12 februari. Samen met je medelesruiters en instructeur een carrouselproef bedenken, muziekje, passende kleding erbij en gaan! Hartstikke leuk, samen rijden, je groep beter leren kennen, battlen tegen andere groepen, lol en gezelligheid…. Maar hoe zat dat ook weer precies?

Lesgroepen kunnen zich per groep opgeven voor een groepskühr. De teams moeten de proeven zelf samenstellen en ook bijpassende muziek wordt door de groep zelf uitgezocht. De proeven worden op 10 punten beoordeeld, waaronder uniformiteit, muziekkeuze en tussenafstanden. Ook originaliteit en wijze van commanderen wordt door de jury gepunt Natuurlijk gebeurt dit op verschillende niveaus, zodat alle lesgroepen mee kunnen doen.
Hoewel het verkleed rijden geen onderdeel is, blijkt in de praktijk, dat veel lesteams zichzelf mooi in een thema uitdossen. Onder de instructeurs van Manege Snorrewind ontstaat er jaarlijks al vooraf een gezonde rivaliteit, omdat zij met hun eigen lesgroepen natuurlijk de beste punten willen binnenhalen.
Tijdens de lessen zal er in januari veel aandacht besteed worden aan deze Teambattle. Denk dus vast na over invulling van jouw lesgroep en de te rijden proef.