Lesthema 30 januari t/m 5 februari

De datum van de (12 februari) komt al dichterbij. Daarom gaan we deze week nog oefenen met Carrouselrijden en de Teambattle. Heeft jou lesgroep al een Kühr bedacht?

Lesgroepen kunnen zich per groep opgeven voor een groepskühr. De teams moeten de proeven zelf samenstellen en ook bijpassende muziek wordt door de groep zelf uitgezocht. De proeven worden op 10 punten beoordeeld, waaronder uniformiteit, muziekkeuze en tussenafstanden. Ook originaliteit en wijze van commanderen wordt door de jury gepunt Natuurlijk gebeurt dit op verschillende niveaus, zodat alle lesgroepen mee kunnen doen.
Hoewel het verkleed rijden geen onderdeel is, dossen de meeste lesteams zichzelf mooi uit in een thema. Zo kwamen eerder onder andere Sinterklaas met zijn pieten in de ring, reden de Smurfen een nette proef en verscheen een team in een moderne Onesie pyjama voor de jury. Onder de instructeurs van Manege Snorrewind ontstond er al vanaf de eerste editie van de Lesteambattle een gezonde rivaliteit, omdat zij met hun eigen lesgroepen natuurlijk de beste punten willen binnenhalen.

Tijdens de lessen zal er in januari veel aandacht besteed worden aan deze Teambattle. Denk dus vast na over invulling van jouw lesgroep en de te rijden proef.