Lesthema 29 mei t/m 4 juni

Tijdens de Snorrewind Trofee op 14, 17 en 18 juni gaan we weer springen! Maar hoe zit dat ook alweer met de te volgen route, het groeten, de start en finish…. Zoveel vragen over een springparcours….. Daarom leggen we deze week een balkenparcours neer, zodat we allemaal kunnen oefenen en vragen kunnen stellen.

Je groet de jury op de juiste manier en rijdt een vlot parcours op de juiste wijze. Het hele parcours ziet er rustig en vertrouwd uit, alsof het heel makkelijk is. Je rijdt in hetzelfde ritme, in balans, met de impuls die nodig is en de juiste stijl.
Je zithouding wisselt van verlichte zit, ontlastende zit en springzit op een natuurlijke en vloeiende wijze op het moment dat de bewegingsafloop van het paard daarom vraagt. Je paard landt in de juiste galop en rijdt de wendingen in de juiste galop.
De lijnen van het parcours worden vloeiend gereden, waarbij je de hindernissen zoveel mogelijk recht aanrijdt en niet slingert.
Indien je de lengte van je galopsprongen kunt beheersen, tel je het aantal galopsprongen tussen de hindernissen. De afstanden en het aantal galopsprongen heb je tijdens het verkennen van het parcours in je opgenomen. (bron: paardenblaadjes.nl)