het leukste oude paard

De paardenkamp organiseert jaarlijks een verkiezing voor het leukste oude paard of de leukste oude pony van het jaar. Dit jaar doen Speedy en Willy ook mee. Stem jij ook via http://hetleuksteoudepaard.nl/

WILLY

26 jaar geleden kwam er een jonge, stoere en onstuimige 4 jarige merrie aan op Snorrewind: Willy. Het was niet onmiddellijk duidelijk waar haar talenten lagen, want de dominante dame was niet direct heel makkelijk te temmen. Al snel werd duidelijk dat ze een gooi naar het leiderschap van de Snorrewindkudde deed, iets wat tot op de dag van vandaag nog merkbaar is als ze andere manegepaarden tegenkomt in het werk. Zelfs op 30 jarige leeftijd maakt Willy nog iedere dag duidelijk dat er maar 1 de baas is onder de paarden. Van ons kreeg ze daarom de bijnaam “Ma Flodder”, want wij zien wel een beeld van een stoere vrouw met schort, klompen en sigaartje op de lip. Zo anders is haar houding tegenover de mens, want haar absolute talent bleek haar onvoorwaardelijke trouw aan haar ruiters. Dat bleek in al die jaren bij de vele verschillende activiteiten waar zij in uitblonk: de cross, de SPG lessen, optreden in openluchttheater Kosters Koele, Toppers te Paard, dressuurproeven en springparcoursen. 
Wij genieten nog iedere dag van dit trouwe teamlid en ze ziet er voor een dame op hoge leeftijd nog geweldig uit. We kunnen ons eigenlijk geen Snorrewind voorstellen zonder Willy…….

SPEEDY

27 jaar geleden reed er een grote vrachtwagen het erf van Snorrewind op. Deze kwam rechtstreeks uit Engeland en stond vol met zwart/bruin/grijze pony’s voor de handel. Johan en Rikus kozen een 3 jarige ietwat verwilderde maar stoere uit. Tijdens de africhting bleek al snel dat deze pony erg koel en zelfverzekerd te zijn, 
maar altijd meer haast had dan nodig was. Vandaar gaven we hem de naam Speedy. En met pittig tempo zijn in de afgelopen 27 jaren vele kinderen door Speedy meegenomen in het avontuur van lessen, buitenritten en crossen. Want zo is het eigenlijk wel altijd geweest: Speedy leidt meer dan de ruiter. Nu nog, op 31 jarige leeftijd zien we hem wel eens snel even met een heftig tegensturend ruitertje erop rechtstreeks de gang naar de voerkar inschieten. In de ponystal gedraagt Speedy zich rustig en beheerst in de kudde, maar is altijd wel op zijn eigen manier nadrukkelijk aanwezig. Al jaren staat hij naast Snow, waarmee hij een haat/liefde verhouding heeft. Soms heel boos ruziend over het tussenschot, dan weer met de neuzen tegen elkaar. De kinderen, de instructeurs, de ponykudde, iedereen is gek op dit bijzondere oudje. Gewoon, omdat hij zo Speedy is..