SpringcompetitieKlik voor startlijsten en uitslagen op Start&Win

Reglement Springcompetitie

De Snorrewind Springcompetitie bestaat uit 5 wedstrijden verdeeld over het jaar, daarvoor je in één keer inschrijft bij aanvang van de competitie. De laatste wedstrijd in december is de finale, waarin de 10 hoogst geplaatsten kans maken op de hoofdprijzen. De overige deelnemers van de competitie rijden de finale voor het dagklassement en de promotiepunten. Van de 4 eerste wedstrijden mag er 1 wedstrijd gemist worden. Wanneer alle 4 competitiewedstrijden gereden zijn, vervalt het slechtste resultaat voor berekening van de finalestand.

Deelname aan de Snorrewind Springcompetitie is alleen toegestaan voor ruiters die lessen volgen bij Manege Snorrewind. Daarnaast moeten de ruiters over voldoende ervaring en niveau te beschikken, we hanteren een rijniveau vergelijkbaar met F6 of hoger. Ook kan worden ingestroomd na het vaardigeheidstraject, na het behalen van diploma O2. Onze instructeurs beoordelen of het rijniveau van de ingeschreven ruiters voldoende is.

Op de competitiewedstrijden worden door de deelnemers 2 parcoursen gereden. De eerste is een klassiek S-parcours, dat meestal uit 10 hindernissen en 11 sprongen bestaat. De officiële springjury beoordeelt de ruiters op stijlonderdelen (max. 70 pnt) en de gemaakte springfouten gaan van de stijlscore af (reglement FNRS springen). Het tweede parcours is een verkort parcours, direct op tijd. In dit “jachtparcours” worden de gemaakte fouten gestraft in de eindtijd van de combinaties.

Van ieder parcours wordt een plaatsingslijst opgesteld, waarbij de plaatsingspunten van de ruiter de competitiepunten zijn. Van iedere competitiewedstrijd wordt 1 dagklassement opgesteld van alle deelnemers, waarbij de plaatsingspunten van de beide parcoursen per ruiter bij elkaar worden geteld. De deelnemer met de laagste plaatsingpunten (=competitiepunten) over de twee parcoursen is winnaar van het dagklassement.  De plaatsingspunten van iedere wedstrijd worden bij elkaar opgeteld voor de tussenstand in de competitie.

[button link=”http://www.snorrewind.nl/wp-content/uploads/2014/03/uitleg-springen.pdf” color=”blue” type =”large” target=”_blank” imgurl=”” align=”left”] Klik hier voor meer uitleg springcompetitie[/button]Voor betaling kan worden gekozen tussen incasso of contant. Contante betaling dient op de dag van de eerste competitiewedstrijd te worden voldaan.

 
Kijk in de agenda voor data van de Springcompetitie