Team Snorrewind


Rikus Bronsvoort (1964) is geboren en getogen op Manege Snorrewind, als oudste van het gezin. Als kind reed Rikus op manegepony’s en later op wedstrijdpony’s. Bij de paarden heeft hij op ZZ niveau gesprongen, maar zijn grootste interesse gaat naar het zadelmak maken en opleiden van jonge paarden. Na zijn opleiding aan de middelbare landbouwschool ging hij werken bij zijn ouders in het manegebedrijf. Inmiddels heeft hij samen met zijn vrouw het bedrijf overgenomen. Rikus is getrouwd met Erna Bronsvoort-Willemink en samen hebben ze 3 kinderen: Bas, Joep en Loes. Rikus heeft de allround instructeur Orun opleiding gedaan en heeft ook de papieren voor  instructeur paardrijden gehandicapten via de FPG gehaald.


Erna Bronsvoort-Willemink (1966) is samen met Rikus Bronsvoort eigenaar van Manege Snorrewind. Samen hebben ze 3 kinderen, Bas, Joep en Loes. Ze heeft de opleiding Internationale Agrarische Handel aan de Agrarische Hogeschool Larenstein afgerond en is daarna werkzaam geweest bij Cebeco als Logistiek Manager en bij de ECB Groep als Marketing Manager. Daarnaast heeft Erna de opleiding Orun instructeur allround gedaan.

In haar jeugd heeft Erna altijd op pony’s en paarden van anderen gereden. Daarmee startte ze in de dressuur, spingen en eventing. Later heeft ze eigen paarden uitgebracht tot in de ZZ Licht dressuur en Z springen. In de Eventing is Erna uiteindelijk zelfs internationaal gestart op 2** niveau en in het landenteam voor Nederland op het EK!. Haar grootste hobby is op dit moment het africhten op opleiden van jonge paarden uit eigen opfok. Op dit moment traint ze met Easy, Eagle en Flash. Naast het eigen bedrijf is ze bestuurslid van het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS), met de portefeuilles wedstrijdsport, recreatiesport, opleidingen en accomodatie.


Annemiek Scheperman (1980) is moeder van Daan en Jop en partner van Jan Willem. In juli 2017 verwachten ze een dochter/zusje. Samen hebben ze ook hond Guus, poes Tommie 2 konijnen en veel vogels in de volière. Daan rijdt ook op Snorrewind. Jop en Jan Willem zul je vast tegenkomen op Snorrewind als vrijwilliger. Annemiek is een grote fan van Jan Smit en zingt geweldig (vals) karaoke. Na de opleiding SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) ging Annemiek op kantoor werken, maar haar hart lag toch meer bij de paarden. Toen ze de mogelijkheid kreeg om de ORUN opleiding voor instructrice te volgen en een baan bij Manege Snorrewind te krijgen, was de keuze snel gemaakt. Later heeft ze nog de papieren gehaald voor carrouselcommandant (waarmee ze zelfs meerdere malen als commandant op het Nederlands Kampioenschap heeft gestaan!). Ook heeft ze een cursus Voltige instructrice gevolgd. Annemiek heeft nu even geen vast paard maar is M2 dressuur. Haar voorkeur ligt dan ook bij de dressuur, hoewel Annemiek een sprongetje zeker ook niet uit de weg gaat. In haar ponycarriere was ze L springen. Naast het lesgeven is ze verantwoordelijk voor de lesindelingen en administratie. Ook is ze penningmeester van de PSV Snorrewind.

 

Jan Pongers (1987) werkt al jaren als instructeur op Snorrewind en is gek op dieren. Hij heeft dan ook de opleiding Dierenhouderij gedaan. Door het helpen op een gespecialiseerde manege voor gehandicapten, werd zijn liefde voor paarden nog meer aangewakkerd en besloot hij de opleiding tot FNRS instructeur ook te gaan volgen. Ook heeft hij de opleiding voor instructeur paardrijden gehandicapten via de FPG gehaald. Jan leidt op dit moment Flash op en rijdt wedstrijden met haar. Hij heeft met Andretti veel samengestelde wedstrijden gereden. Jan is een echte sportieveling, naast het paardrijden doet hij mee aan Triathlons, hardloopwedstrijden en doet hij aan fitness via het Ruiterfitprogramma. Jan is -naast de voorkomende werkzaamheden- bij Manege Snorrewind verantwoordelijk voor onderhoud van de bakken en is lid van de activiteitencommissie. Ook geeft hij met veel plezier SPG (Stichting Paardrijden Gehandicapten) lessen.


Dienke Bakhuis is instructrice en verzorgt bij Manege Snorrewind de lessen en is allround medewerker op het bedrijf. Dienke is zelf Z2 dressuur, M Springen en M SGW paarden (Z SGW pony’s). Op dit moment rijdt ze meerdere paarden, waarmee ze ook op wedstrijd gaat. Ze heeft de ORUN opleiding gedaan en heeft de papieren voor stijljury SGW en Eventing instructrice. Ze zit ook in het bestuur van de KWPN Oost-Gelderland.


Bianca Nijhof

Per januari 2018 is instructeur Bianca ons nieuwe teamlid geworden. Meer info over Bianca volgt nog.

 

Bas Bronsvoort (1997) is de oudste van de familie Bronsvoort. Na het VWO is Bas in Groningen aan de Universiteit gaan studeren. Elk weekend is hij in Markelo, om te werken op Snorrewind.. Naast de paardensport is zijn grote hobby voetbal. Hij speelt bij VV Holten. Bij de pony’s is hij met Macho, een door hemzelf afgerichte pony, in de klasse L springen Nederlands Kampioen geworden in 2012. Naast springen doet hij ook graag aan eventing. Momenteel rijdt hij op Duco, een eigen fokprodukt, in de klasse L springen, L1 dressuur en L eventing. Met de jonge merrie Easy start hij in het springen in klasse B, hoewel intensief paardrijden er door zijn studie even niet inzit. Op zaterdag en zondag is Bas allround hulp op de manege.

Joep Bronsvoort (2002) de middelste van de kinderen van Bronsvoort. Hij draagt inmiddels in de weekenden ook zijn steentje bij op Snorrewind. Joep zit in de derde klas van het VWO in Holten. Het indoorseizoen 2016 werd Joep met zijn pony Macho Nederlands Kampioen springen klasse Z categorie C.  Inmiddels start hij met zijn door hemzelf opgeleide Sammy en met Enjoy.


 

Thomas Bakker (2000) rijdt al jaren bij Manege Snorrewind en heeft samen met zijn zusje een pony op Snorrewind gehad: Saranga. Nu heeft hij samen met zijn zusje en moeder een mooi wit paard genaamd Chico. Hij werkt op zaterdag als allround stalhulp en zorgt samen met het team dat het rondom de stallen en het complex netjes blijft, hij voert en helpt bij het zadelen.

 

Mariska Vorkink

Mariska is sinds najaar 2017 werkzaam in het team als stalhulp. Meer informatie over Mariska volgt.


Jeannette Hargeerds (1970) is getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze werkt bij Manege Snorrewind in de huishoudelijke dienst. Ze zorgt ervoor, dat de kantine en toiletgroepen netjes en schoon blijven maar zorgt ook voor de aankleding van de kantine. Met de feestdagen en wedstrijden wordt de kantine door haar erg gezellig gemaakt!


Jeanine Morsink (1966) is getrouwd en heeft thuis drie bejaarde paarden, Kalvin, Ollie en Makiki. Ze rijdt zelf recreatief op haar paard Potter, die op Snorrewind staat. Daar staat ook Carlo het paard van haar dochter.  Haar drie kinderen hebben allemaal bij Manege Snorrewind gereden, maar studeren inmiddels. Ze heeft ook drie honden, vier katten en kippen. Jeanine helpt op kantoor en beheert de diverse media, zoals Facebook en de websites en doet de de PR en reclame.